Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 08:12

Είκοσι νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Είκοσι νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Είκοσι νέα ιατρικά μηχανήματα αιμοκάθαρσης παραδόθηκαν χθες  για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου, πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα και προηγμένης τεχνολογίας θεραπευτικά συστήματα με δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα νέα μηχανήματα θα αντικαταστήσουν τον ήδη πολύχρονο και «γηρασμένο» ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό  της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Με αφορμή την παραλαβή τους η συντονίστρια διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Αγγελική Ζέρβα δήλωσε:

«Ενα ακόμη βήμα αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας, επιτελείται με την σημερινή παραλαβή των νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης. Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που θα συμβάλουν στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας στους συμπολίτες μας».


NEWSLETTER