Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 17:18

533 άτομα εξετάστηκαν στην περιοχή της Μάνης από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Γράφτηκε από την

Συνολικά 533 άτομα εξετάστηκαν δωρεάν το τριήμερο 3 με 5 Φεβρουαρίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στον Δήμο Δυτικής Μάνης από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Οι μονάδες βρέθηκαν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, προσφέροντας δωρεάν ιατρική περίθαλψη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υποδέχθηκαν 910 ραντεβού.

Σε σύνολο 546 εξετάσεων, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν 129 υπερηχογραφήματα, 77 μαστογραφίες, 50 μετρήσεις οστικής πυκνότητας, 41 ακτινογραφίες, 79 ηλεκτροκαρδιογραφήματα και υπερηχογραφήματα καρδιάς και 53 Τεστ Παπανικολάου. Παράλληλα, στη διάρκεια του τριημέρου, έγιναν και ενημερωτικές ομιλίες με θέματα “Η άσκηση είναι φάρμακο”, “Γνωρίζοντας τη μεσογειακή διατροφή”, “Μαθησιακές δυσκολίες”, “Αποφασίζω να μην καπνίζω”, ενώ πραγματοποιήθηκαν και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών. Επιπλέον “στο πλαίσιο της πρόληψης έγινε καταγραφή της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, δόθηκε η δυνατότητα διατροφικής αξιολόγησης-λιπομέτρησης και αναπτύχθηκε μικρό χειρουργείο εξαίρεσης σπίλων, κύστεων και λιπωμάτων. Εκτός του οφθαλμολογικού ελέγχου τα παιδιά έτυχαν ενδοστοματικής εξέτασης και διερευνήθηκε η τυχόν ύπαρξη μαθησιακών δυσκολιών αλλά και αναπτυξιακών και ψυχικών διαταραχών”.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ιδρύματος, από την μη κερδοσκοπική εταιρεία “Αναγέννηση και Πρόοδος”, σε συνεργασία με την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

ΑΘΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

Καταλήγοντας, η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι παράλληλα με τις κινητές ιατρικές μονάδες στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης υλοποιήθηκε το Sportas Excellence και ειδικότερα το πρόγραμμα “Διασκέδασε, Γυμνάσου και Αποφάσισε τι σου αρέσει”, σχεδιασμένο από την ποδοσφαιρική ομάδα της Barcelona, που το προσέφερε στο ίδρυμα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, 9μελής ομάδα καθηγητών Φυσικής Αγωγής και διατροφολόγων, επισκέφθηκε τα δημοτικά σχολεία της Στούπας και του Κάμπου και πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και αξιολογήσεις σε ένα σύνολο 250 παιδιών, ενώ διατροφολόγοι αξιολόγησαν και έκαναν επίσης παρεμβάσεις σε κάθε ένα παιδί ξεχωριστά, ενώ τα παιδιά στο σύνολό τους πέρασαν και από οφθαλμολογικό έλεγχο.