Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 08:11

Δωρεάν έλεγχος οστικής πυκνότητας στο Δήμο Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Δωρεάν έλεγχος οστικής πυκνότητας στο Δήμο Μεσσήνη

Δωρεάν έλεγχος και μέτρηση οστικής πυκνότητας σε γυναίκες άνω των 45 ετών, ξεκίνησε χθες στο Δήμο Μεσσήνης.

Η δράση θα συνεχιστεί σήμερα στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης, την Τρίτη 26 Μαρτίου στο ΚΕΠ Πεταλιδίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο ΚΕΠ Ανδρούσας (8 το πρωί με 1 το μεσημέρι). Υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου, της ΚΕΑΔΗΜ με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας.

Οπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Εύα Γιαννοπούλου, σκοπός του προληπτικού ελέγχου είναι να διαγνωστούν οι φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών που πάσχουν από οστεοπενία ή οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. Παρατήρησε ότι είναι μια προληπτική δράση που έχουν ξανακάνει στο παρελθόν και είχε μεγάλη ανταπόκριση κι επεσήμανε πως θα την συνεχίσουν στο μέλλον, μαζί με άλλες δράσεις πρόληψης ασθενειών και προστασίας της υγείας των δημοτών.

Προληπτικός έλεγχος έγινε και σε άνδρες ηλικιωμένους, που προσήλθαν. Στις χθεσινές εξετάσεις προσήλθαν γυναίκες και άνδρες μεγάλη ηλικίας, που δεν είχαν ξανακάνει μέτρηση οστικής πυκνότητας, ενώ βρέθηκαν περιπτώσεις ανθρώπων με προβλήματα, που πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στο γιατρό, για την έναρξη θεραπευτικής αγωγής.

Στον έλεγχο βοηθάει το προσωπικό του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες για επιπλέον πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 27223 60150, 27223 60185 και 27220 26027.

Γ.Σ.


NEWSLETTER