Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 11:06

Ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Ξεκίνησε χθες 1η του μήνα η λειτουργία της ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν και να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για 5 συγκεκριμένα έγγραφα, με προοπτική αυτά να αυξηθούν στο μέλλον.

Σε πρώτη φάση η αίτηση θα γίνεται για: 1) βεβαίωση νοσηλείας, 2) πιστοποιητικό νοσηλείας, 3) βεβαίωση εξόδων νοσηλείας, 4) πιστοποιητικό εξέτασης στα Επείγοντα, 5) πιστοποιητικό εξέτασης στα τακτικά ιατρεία. Η διαδικασία προβλέπει ο αιτών να παίρνει ηλεκτρονικά αριθμό πρωτοκόλλου και όταν θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό το νοσοκομείο θα τον ενημερώνει για να πηγαίνει να το πάρει.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, όπως αυτή περιγράφεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Νοσοκομείου www.nosokomeiokalamatas.gr ακολουθώντας τη διαδρομή:

Για τον πολίτη, και μετά Αιτήσεις. Εκεί, συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα με τα στοιχεία που απαιτούνται για την έκδοση του αντίστοιχου πιστοποιητικού. Με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης ο πολίτης παραλαμβάνει ηλεκτρονικά πρωτόκολλο και στη συνέχεια εφόσον το αίτημά τους διεκπεραιωθεί, ενημερώνεται από την αρμόδια υπηρεσία να προσέλθει ώστε να παραλάβει το πιστοποιητικό του, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τις άσκοπες μετακινήσεις.


NEWSLETTER