Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 21:33

Εκκληση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για προσφορά αίματος

Γράφτηκε από την
Εκκληση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για προσφορά αίματος

 

Εκκληση για αίμα απευθύνει στους εθελοντές αιμοδότες η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Στην ανάρτηση επισημαίνεται ότι "οι ανάγκες σε αίμα στο νοσοκομείο την περίοδο του καλοκαιριού είναι αυξημένες, και η βοήθεια των εθελοντών θα ήταν μεγάλη - κυρίως όσων έχουν ομάδα Α αρνητικό (Α-) και εφόσον μπορούν να προσέλθουν στο χώρο της νοσηλευτικής μονάδας".

Το καλοκαίρι εξάλλου υπάρχουν πάντα ελλείψεις διότι οι εθελοντές αιμοδότες πάνε διακοπές, ενώ αντίθετα οι ανάγκες αυξάνονται γιατί αυξάνεται ο πληθυσμός στη Μεσσηνία. Οπότε, όσοι μπορούν καλό είναι να πάνε τώρα για να δώσουν αίμα, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο τον Αύγουστο που οι ελλείψεις είναι μεγάλες.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ

Οσοι ενδιαφέρονται να δώσουν αίμα, αλλά και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες αν δεν είναι, μπορούν να το κάνουν στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία λειτουργεί καθημερινά και διενεργεί αιμοληψίες από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωί 9 - 1.30 και απόγευμα 6 - 8.

Κάθε άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, 18-62 ετών μπορεί να αιμοδοτήσει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι υγιής. Ερχόμενος στο τμήμα συμπληρώνει ένα έντυπο-φόρμα και αξιολογείται από τον υπεύθυνο ιατρό. Εφόσον όλα είναι καλά προχωρά στην αιμοδοσία, η οποία διαρκεί περίπου 5-10 λεπτά.

Ολοι οι αιμοδότες είναι απαραίτητο να έχουν κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να είναι ξεκούραστοι και να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.

Οσοι επιλέξουν να αιμοδοτήσουν πρωί, πρέπει να έχουν φάει ένα ελαφρύ πρωινό (ιδανικό ένα τοστ ή μια τυρόπιτα). Οσοι όμως πάνε απόγευμα πρέπει να έχουν φάει πλήρες γεύμα 2 με 3 τουλάχιστον ώρες πριν να δώσουν αίμα.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER