Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 08:31

Πρωτοποριακή συνάντηση γιατρών από τη Νέα Υόρκη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Πρωτοποριακή συνάντηση γιατρών από τη Νέα Υόρκη στην Καλαμάτα

 

Μια πρωτοποριακή συνάντηση ομογενών ιατρών της Νέας Υόρκης και Ελλήνων που διαπρέπουν στο χώρο της Ιατρικής στην Ελλάδα προετοιμάζεται να υποδεχτεί από αύριο η Καλαμάτα και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ το Σάββατο στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα "Αλ. Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Ιατρικού Συνεδρίου των Ελλήνων ιατρών της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με τον ΙΣΜ και θα ακολουθήσει τελετή αδελφοποίησης των μελών των δύο συλλόγων.

Στο πλαίσιο του ιατρικού συμποσίου θα τιμηθεί το απόγευμα του Σαββάτου για την επιστημοσύνη και την κοινωνική προσφορά του ο ομογενής ιατρός με καταγωγή από το Ασπρόχωμα Απόστολος Ταμπάκης, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε πρόεδρος του Hellenic Medical Society of New York από το 1979 έως το 1981.

ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης (φωτο) μιλώντας στην "Ε" τόνισε πως το γεγονός και μόνο ότι το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας αυξάνει την αίγλη της διοργάνωσης και προβάλλει την πόλη της Καλαμάτας και τον ιατρικό κόσμο της Μεσσηνίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Είπε ακόμα ότι η επιλογή της Καλαμάτας είναι αποτέλεσμα των διεργασιών και της επικοινωνίας που είχε ξεκινήσει ο ΙΣΜ εδώ και αρκετό διάστημα με το Hellenic Medical Society of New York -τους Ελληνες ιατρούς, δηλαδή, της Νέας Υόρκης. Πριν δύο χρόνια μάλιστα είχε γίνει ανάλογο συνέδριο και αδελφοποίηση του συλλόγου των ομογενών ιατρών με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου θα διεξαχθεί στο “Ακτή Ταΰγετος Conference Resort” στη Μικρή Μαντίνεια αύριο το απόγευμα (5-9 μ.μ.) και το Σάββατο το πρωί (8 π.μ. - 2 μ.μ.) με ομιλητές Ελληνες και Αμερικάνους ιατρούς. Μεταξύ των ομιλητών όπως λέει ο Δ. Τζωρτζίνης θα είναι "Μεσσήνιοι ιατροί και καθηγητές της Ιατρικής από την Αθήνα, όπως ο Παν. Σουκάκος ακαδημαϊκός - καθηγητής Ορθοπαιδικής και αναγνωρισμένος στην Ελλάδα και στην Αμερική ως πρωτοπόρος στην Ορθοπαιδική". Λέει ακόμα ότι "το επιστημονικό συνέδριο είναι πολυθεματικό, γι' αυτό και ανοιχτό στο κοινό με ομιλίες που δεν είναι αυστηρά ιατρικές -για παράδειγμα θα περιγραφεί το πώς νιώθει ένας Ελληνας γιατρός που πήγε για να διαπρέψει στη Γερμανία, αλλά και εισηγήσεις για το σακχαρώδη διαβήτη, την εγκυμοσύνη και τις καρδιοπάθειες". Οπως και "το απόγευμα του Σαββάτου στο "Αλ. Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου θα είναι μια γιορτή ανοιχτή σε όλο τον κόσμο". Να σημειώσουμε ότι ομιλητές στην εν λόγω εκδήλωση του Σαββάτου θα είναι οι πρόεδροι των δύο Ιατρικών Συλλόγων, Παναγιώτης Μανώλας του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης και Δημήτρης Τζωρτζίνης του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Επίσης, στο συμπόσιο θα συμμετάσχει και ο Μεσσήνιος στην καταγωγή ομογενής ιατρός και πρ. πρόεδρος των ιατρών της Νέας Υόρκης Γιώργος Λιακέας.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ομιλητές (με τη σειρά που αναφέρονται στο πρόγραμμα) είναι οι: Αντιγόνη Αργυρίου, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Αντώνης Δημόπουλος, Γιώργος Φαρμακίδης, Κατερίνα Γεωργαντζά, Αθηνά Γιαννοπούλου, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Ιωάννης Χατζάρας, Εύη Χατζηανδρέου, Ελισάβετ Ο. Τζόνσον, Γιώργος Καρκατζούλης, Γιώργος Λιακέας, Αθηνά Στούπη, Παναγιώτης Μανώλας, Παναγιώτης Σουκάκος, Αγγελική Τσάπανου, Ευσταθία Θεοδωρακοπούλου, Δημήτρης Τζωρτζίνης, Θεοφάνης Βασιλακάκος, Σπύρος Ζόμπολος.


NEWSLETTER