Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 19:46

Δεν θα γίνει Κέντρο Υγείας η μονάδα Κυπαρισσίας, διαβεβαιώνει το ΔΣ του Νοσοκομείου Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Δεν θα γίνει Κέντρο Υγείας η μονάδα Κυπαρισσίας, διαβεβαιώνει το ΔΣ του Νοσοκομείου Μεσσηνίας

Ομόφωνα διαψεύδει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Μεσσηνίας πιθανή υποβάθμιση και μετατροπή της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας αμιγώς σε Κέντρο Υγείας.

Το Δ.Σ. συνεδρίασε την Τρίτη και με ανακοίνωσή του χθες γνωστοποιεί ότι συζήτησε το θέμα και, θέλοντας να μην αφήσει την παραμικρή υπόνοια-αμφιβολία, "διαψεύδει ομόφωνα με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο κάθε τέτοια σκοπιμότητα". Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι "μοναδικός στόχος της διοίκησης αποτελεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας και η συνεχή της αναβάθμιση".

Στο πνεύμα αυτό το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μεσσηνίας αποφάσισε τα εξής:

"1) Αποστολή αιτήματος τροποποίησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με αύξηση κυρίως θέσεων της ιατρικής υπηρεσίας. 2) Αίτημα προς την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας για άμεση επιστροφή όλων των ειδικευμένων ιατρών που κατέχουν οργανική θέση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και που βρίσκονται σήμερα σε απόσπαση ή σε μετακίνηση. 3) Αμεση αποστολή αιτήματος προς την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, για την μη μεταβολή ή τον περιορισμό ως προς τον αριθμό των 7 θέσεων ειδικευμένων ιατρών που συμπεριλαμβάνονταν στην προκήρυξη του περασμένου Ιουνίου. 4) Αμεση ολοκλήρωση των ήδη δρομολογημένων προσλήψεων δύο ακόμη επικουρικών ιατρών χειρουργικής ειδικότητας. Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ο διορισμός ενός επικουρικού χειρουργού που ήρθε να προστεθεί στον ήδη υπηρετούντα. 5) Αμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων της χειρουργικής ειδικότητας με την ευθύνη του συντονιστή διευθυντή. Τα χειρουργεία της Ορθοπαιδικής και Ουρολογικής ειδικότητας συνεχίζουν να διεξάγονται τακτικά σε εβδομαδιαία βάση. 6) Μετά και την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ολοκλήρωση του διαγωνισμού προμήθειας ενός λαπαροσκοπικού πύργου HD και ενός αναισθησιολογικού συγκροτήματος για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με πόρους από το αποθεματικό του υπουργείου, άμεση υπογραφή της σύμβασης".

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται "η βαθιά πεποίθηση του Δ.Σ., ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παρέχει σημαντικές υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και της Αρχαίας Ολυμπίας, συνδέεται άρρηκτα και είναι ταυτισμένη με την συλλογική προσπάθεια που καταγράφεται από την πλευρά της διοίκησης όλα τα προηγούμενα χρόνια για την κτηριακή, ηλεκτρομηχανολογική, ιατροτεχνολογική αναβάθμιση του και την συνεχή του ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικότερα στο θέμα του ιατρικού προσωπικού, η προκήρυξη μόλις τον περασμένο Ιούνιο 7 θέσεων μόνιμων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, διαφόρων ειδικοτήτων, που αποτελεί και την πλέον ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση στο θέμα αυτό και που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε σημειωθεί, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές".

Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση γίνεται εκτενής αναφορά των πιο σημαντικών παρεμβάσεων στις οποίες προχώρησε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μεσσηνίας τα προηγούμενα χρόνια για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθώς και τον τρέχοντα προγραμματισμό.


NEWSLETTER