Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 17:58

Μαντάς και Μπέζος για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Μαντάς και Μπέζος για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Τη διοικητική αποσύνδεση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς και την άμεση ανάκληση των αποσπάσεων ιατρικού προσωπικού ζητεί ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς με σχετική αναφορά που κατέθεσε χθες στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με αφορμή τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και τις δράσεις εργαζομένων και άλλων φορέων της περιοχής.

Ειδικότερα στην αναφορά του ο κ. Μαντάς επισημαίνει την αλόγιστη και χωρίς σχεδιασμό μετακίνηση ιατρών του Νοσοκομείου μακριά από τις οργανικές τους θέσεις, καθώς και τη σταδιακή υποβάθμισή του λόγω της διοικητικής εξάρτησής του από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Εν τω μεταξύ χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook γνωστοποίησε νωρίτερα το πρωί ότι υπεγράφη η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και συνεπεία αυτού "τις επόμενες μέρες προσλαμβάνονται 2 ακόμη χειρουργοί επικουρικοί ιατροί και μαζί με τους υπάρχοντες γίνονται 4", ενώ "έχει προκηρυχθεί και μια θέση μόνιμου επιμελητή Β'". Επίσης, στην ίδια ανάρτηση ο κ. Μπέζος σημειώνει ότι "απεστάλη η απόφαση του Δ.Σ. στον υπουργό, υφυπουργό και 6η ΥΠΕ, για άμεση επιστροφή όλων των μετακινημένων ειδικευμένων ιατρών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, εφόσον έχουν οργανική θέση σε αυτό". Και προσθέτει ότι "στο επόμενο Δ.Σ. εγκρίνεται αίτημα για τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου Μεσσηνίας με αύξηση θέσεων στην ιατρική υπηρεσία".


NEWSLETTER