Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 09:17

Εμεινε από φιλμ το ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας!

Γράφτηκε από την

 

 

Κλειστό είναι από τη Δευτέρα το ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, γιατί τελείωσαν τα φιλμ για τις ακτινογραφίες.

Οι παραγγελίες ναι μεν έγιναν έγκαιρα αλλά, όπως κατά κανόνα συμβαίνει, καθυστέρησε η έγκριση αγοράς από πλευράς 6ης ΥΠΕ. Και λέμε κατά κανόνα γιατί -όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, κι όχι μόνο στο ακτινολογικό τμήμα αλλά και στο μικροβιολογικό εργαστήριο, που ξεμένει από αντιδραστήρια.

Η “Ε” επικοινώνησε χθες και με το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Παναγιώτη Κατσαφάδο, ο οποίος επιβεβαίωσε την αναστολή λειτουργίας του ακτινολογικού γι’ αυτό το λόγο. Είπε ακόμα ότι ειδοποίησε μέσω email και fax την 6η ΥΠΕ από την ίδια στιγμή, ενώ σήμερα το πρωί απάντησαν ότι εγκρίνουν τις παραγγελίες που είχαν γίνει από το Κέντρο Υγείας – οπότε πλέον, είναι ζήτημα ημερών να έρθουν τα φιλμ και να επαναλειτουργήσει το ακτινολογικό. 

Οι ασφαλισμένοι λοιπόν, που δεν επείγονται για να βγάλουν ακτινογραφία, θα πρέπει να... κάνουν υπομονή ώσπου να περάσουν 3-4 ημέρες και να έρθουν τα φιλμ, αλλά όσοι πρέπει να βιαστούν έχουν ως μοναδική εναλλακτική τα ιδιωτικά εργαστήρια. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, αλλά πάει μακριά η ημερομηνία γιατί υπάρχει λίστα αναμονής και παραπέμπονται μόνο έκτακτα περιστατικά από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER