Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 21:09

Ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας μέχρι το Μάιο

Γράφτηκε από την

Τον Μάιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που ξεκινούν σε λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Την εκτίμηση αυτή κάνει η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες.

Το ένα έργο, προϋπολογισμού 776.130 ευρώ, αφορά την μερική υποκατάσταση του πετρελαίου με ηλιοθερμική ενέργεια, η οποία θα παράγει ζεστό νερό που προορίζεται τόσο για τη θέρμανση του νοσοκομείου, όσο και για χρήση. Χρηματοδοτείται από το Κοινοτικό Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 1.089.000 ευρώ, αφορά στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του ιδρύματος. Χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου. Και τα δύο έργα -τονίζεται στην ανακοίνωση- θα συμβάλλουν στη μείωση κατά 50% των δαπανών για αγορά πετρελαίου σε  ετήσια βάση, εξοικονομώντας έτσι 400.000 ευρώ τον χρόνο. Οπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση ο διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, «σε 3 μήνες από σήμερα τα δυο αυτά έργα θα έχουν τελειώσει. Το οικονομικό όφελος για το Νοσοκομείο θα είναι μεγάλο.  Θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου που με την δουλειά τους και τη μεθοδικότητα που τους χαρακτηρίζει καταφέρνουν, για ακόμα μία φορά, να κάνουν το Νοσοκομείο μας να ξεχωρίζει πανελλαδικά μέσα από θετικές και πρωτοποριακές δράσεις και πρωτοβουλίες».