Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 22:19

Εξώδικο ΟΕΝΓΕ σε Λυκουρέντζο για τις καθυστερημένες εφημερίες

Γράφτηκε από την
Εξώδικο ΟΕΝΓΕ σε Λυκουρέντζο για τις καθυστερημένες εφημερίες

Η καθυστέρηση στην εξόφληση των εφημεριών -του περυσινού Δεκεμβρίου και των φετινών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου- στους νοσοκομειακούς γιατρούς, είχε ως αποτέλεσμα η ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) να στείλει εξώδικο στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, το οποίο κοινοποιεί, μεταξύ άλλων, και στους διοικητές των ΥΠΕ, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

 

Η Ομοσπονδία καταλογίζει «κωλυσιεργία στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών» στον υπουργό Υγείας, τον οποίον καταγγέλλει παράλληλα «για παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική συμπεριφορά σε βάρος των γιατρών του ΕΣΥ και τον καθιστά υπεύθυνο για τις κινητοποιήσεις στις οποίες τους εξωθεί, προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή την καταβολή της αποζημίωσης για δεδουλευμένες εφημερίες (τακτικές και πρόσθετες) πολλών μηνών».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας -απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή- ανακοίνωσε ότι την αποπληρωμή των οφειλόμενων εφημεριών και υπερωριών του προσωπικού στα νοσοκομεία θα διευκολύνει διάταξη, η οποία θα ψηφιστεί σε αμέσως επόμενο νομοσχέδιο.

Ο Ανδρ. Λυκουρέντζος, πάντως, επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση, αφ’ ενός σε διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων και αφ’ ετέρου σε υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


NEWSLETTER