Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 08:40

Χωρίς Οδοντιατρείο από το Δεκέμβριο το Νοσοκομείο Καλαμάτας!

Γράφτηκε από την
Χωρίς Οδοντιατρείο από το Δεκέμβριο το Νοσοκομείο Καλαμάτας!

 

Από το Δεκέμβριο το Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας ουσιαστικά δε λειτουργεί. Και αυτό γιατί δεν έχει τα στοιχειώδη υλικά για να κάνει μια βασική οδοντιατρική πράξη, όπως είναι ένα σφράγισμα(!!!). Το Οδοντιατρείο δεν έχει αναισθητικό (για παυσίπονη ένεση) και αμάλγαμα (υλικό για σφραγίσματα)!!!.

 

Την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση μας επιβεβαίωσαν οι οδοντίατροι του Νοσοκομείου. Ψάξαμε το θέμα, όταν αναγνώστης μας μάς ενημέρωσε ότι πήρε τηλέφωνο για ραντεβού, καθώς αποτελούσε ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά του απάντησαν ότι δεν μπορούν να τον εξυπηρετήσουν και δεν ξέρουν πότε θα μπορούν, αφού το Οδοντιατρείο δεν έχει υλικά.

Νομίσαμε ότι πρόκειται για υλικά που αφορούν περιπτώσεις ατόμων με ιδιαίτερα, σοβαρά προβλήματα.

Οι γιατροί μας "προσγείωσαν ανώμαλα", λέγοντας ότι τα υλικά αφορούν και τη στοιχειώδη οδοντιατριακή πράξη, τονίζοντας πως «δε νοείται Οδοντιατρείο χωρίς αναισθητικό». Μας επεσήμαναν ότι «δεν είναι δαπανηρά, έχουν μικρό κόστος». Η μία αμπούλα αναισθητικού κοστίζει 32 λεπτά, οι 50 16 ευρώ, οι 1.000 αμπούλες 322 ευρώ και μ’ αυτές το Οδοντιατρείο του νοσοκομείου μπορεί να περάσει 4 με 5 μήνες.

Οταν, μάλιστα, το ιατρείο του νοσοκομείου εξυπηρετεί κυρίως άπορους, ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερες κατηγορίες ασθενών, καταλαβαίνει κανείς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την υπολειτουργία του.

Με την ευκαιρία διαπιστώσαμε ότι το Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που κάποτε εξυπηρετούσε και 30 άτομα την ημέρα, λειτουργεί με μια γιατρό και δύο αποσπασμένους από Κέντρα Υγείας. Εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί με τη μια γιατρό και με επικουρικούς ή αποσπασμένους. Θέση οδοντίατρου στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχει πολλά χρόνια να προκηρυχθεί και όταν είχε προκηρυχθεί μια φορά -στο παλιό Νοσοκομείο- η πρόσληψη του γιατρού ήταν "φωτογραφική" και ένα μήνα πήρε απόσπαση για την Αθήνα και από τότε ούτε ξαναφάνηκε.

 


NEWSLETTER