Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 14:10

"Ξέφραγο αμπέλι" το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
"Ξέφραγο αμπέλι" το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με «ξέφραγο αμπέλι» -ιδίως τις νυχτερινές ώρες- παρομοίασε το Νοσοκομείο Καλαμάτας ο ειδικευόμενος χειρουργός Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της νέας διοίκησης στο Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

Αφορμή αποτέλεσε η θρασύτατη κλοπή των τηλεοράσεων από τον χώρο αναμονής των εξωτερικών ιατρείων· ωστόσο, όπως τονίζει ο γιατρός, «αυτό είναι μόνο ένα από τα συμβάντα που διαδραματίζονται σχεδόν κάθε νύχτα στο νοσοκομείο, ως συνέπεια του γεγονότος πως ένα δημόσιο ίδρυμα παραμένει ουσιαστικά χωρίς φύλαξη».

Οπως επίσης κατήγγειλε ο Γ. Γαλανόπουλος, υπάρχουν περιστατικά στα οποία έχει κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα του προσωπικού του νοσοκομείου: «Πρόσφατα, ψυχασθενής ''κατέβασε'' το τζάμι στο γκισέ του Τμήματος Επειγόντων, επειδή απαιτούσε να εξυπηρετηθεί άμεσα. Ο υπάλληλος ίσα που πρόλαβε να αποφύγει τα γυαλιά που εκτοξεύθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με το γιατρό, συχνά είναι και τα κρούσματα ''επιδρομών'' στα αυτοκίνητα του προσωπικού αλλά και των επισκεπτών, που σταθμεύουν στα πάρκινγκ του νοσοκομείου.

«Υπάρχουν μόλις δύο φύλακες τη νύχτα, με συνέπεια η κατάσταση να είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη» σημειώνει το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων - καταγγέλλοντας την ίδια στιγμή ότι παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και παραστάσεις του Σωματείου Εργαζομένων, «η διοίκηση κωφεύει και δεν ασχολείται με το θέμα αυτό».

Ο Γ. Γαλανόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μόνιμη δύναμη φυλάκων, ειδικά εκπαιδευμένων ώστε να αντιμετωπίζουν και λεπτές καταστάσεις. «Δεν μιλάμε για εταιρείες σεκιούριτι, όπου κι εκεί οι εργαζόμενοι αμείβονται ελάχιστα, αλλά για μόνιμο προσωπικό που θα επεμβαίνει αποτελεσματικά και θα αποτρέπει καταστάσεις» κατέληξε.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER