Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 23:34

"Οχι στην αιμοδοσία μίσους που οργανώνει η Χρυσή Αυγή"

Γράφτηκε από την

Δεν θα επιτρέψουν να γίνει η «αιμοδοσία μίσους» που προγραμματίζει για σήμερα η Χρυσή Αυγή, δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο τους αναφέρονται τα εξής: «"Πανελλήνια ημέρα αιμοδοσίας" σχεδιάζει η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, χρησιμοποιώντας την ανάγκη όλων για ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τη ζωή, όπως είναι το αίμα, για να μπολιάσει ακόμη μια φορά το ρατσιστικό μίσος και να διχάσει Ελληνες και μετανάστες με βάση το χρώμα, τη φυλή ή το θρήσκευμα.

 

Η προσφορά αίματος αποτελεί πράξη εθελοντική, μη αμειβόμενη και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συναλλαγή που αφορά το αίμα. Η διαχείρισή του γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού με γνώμονα τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και την ιατρική δεοντολογία, εξασφαλίζοντας ίση πρόσβαση στις Υπηρεσίας Υγείας για όλους όσους το έχουν ανάγκη χωρίς καμία διάκριση!

Το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι χρυσαυγίτες είναι ανεπιθύμητοι και δε θα επιτρέψει ούτε αυτή ούτε καμία άλλη ανάλογη εκδήλωση στο νοσοκομείο! Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και το λαό της πόλης να τους απομονώσει και να τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει! Θα μας βρουν μπροστά τους».