Πέμπτη, 16 Μαϊος 2013 20:08

Το νοσηλευτικό προσωπικό προσφέρει σημαντικό έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Το νοσηλευτικό προσωπικό προσφέρει σημαντικό έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Την αναγνώριση των γιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο έργο που επιτελείται από το νοσηλευτικό προσωπικό -«καθημερινά και συχνά υπό αντίξοες συνθήκες»- μετέφερε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σπύρος Ζόμπολος, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής.

 

Η αναφορά του Σπ. Ζόμπολου έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το μεσημέρι, στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η νοσηλευτική διεύθυνση του ιδρύματος και ο σύλλογος νοσηλευτών νομού Μεσσηνίας.

Σε «συνεργάτες» απευθύνθηκε -στον δικό του χαιρετισμό- ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος αποτελεί τους «πρωταγωνιστές στη συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας υπηρεσιών υγείας που πραγματοποιεί το Νοσοκομείο μας τα τελευταία χρόνια».

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επιφύλασσε στον δικό της χαιρετισμό η Φένια Εξακουστίδου, πρόεδρος του συλλόγου  φίλων Δικτύου Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας, γνωστοποιώντας ότι ο εν λόγω φορέας θα διαθέσει για το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου γάντια και χειρουργικό υλικό, το οποίο προέρχεται από δωρεά προς το Κοινωνικό Ιατρείο.

Στην εκδήλωση, την οποία άνοιξε με σύντομη ομιλία της η πρόεδρος του συλλόγου νοσηλευτών νομού Μεσσηνίας Εφη Καμπουγέρη, έγινε επίσης -από την τομεάρχη νοσηλευτικού Θεοδώρα Δεμερτζή μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ζωής και του έργου της Φλόρενς Νάιτινγκέιλ, της θεμελιώτριας της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Στη συνέχεια, η νοσηλεύτρια στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Βασιλική Πεφάνη, αναφέρθηκε στο μήνυμα του φετινού εορτασμού της διεθνούς ημέρας νοσηλευτή, που είναι «Κλείνοντας το χάσμα: Αναπτυξιακοί Στόχοι Χιλιετίας». Μεταξύ των στόχων, είπε, περιλαμβάνονται η μείωση της παιδικής και μητρικής θνησιμότητας ανά τον κόσμο, όπως επίσης και η καταπολέμηση ασθενειών -μεταξύ των οποίων το AIDS και η ελονοσία.

Χαιρέτισαν επίσης ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παύλος Μπουζιάνης, ο Νίκος Ορφανός πρόεδρος του 10ου Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), καθώς και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

 

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΝΤΕΣ

Πριν τη λήξη της εκδήλωσης ο σύλλογος τίμησε για την προσφορά τους -με αναμνηστικό δίπλωμα και ένα τριαντάφυλλο-  τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που συνταξιοδοτήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα τις Σοφία Χριστοπούλου, Σοφία Οικονόμου, Αγγελική Γεωργιοπούλου, Γεωργία Βώσσου, Νίκη Αθανασοπούλου, Λαμπρινή Πετράκου, Ευφροσύνη Γεωργακοπούλου, Παναγιώτα Χρονοπούλου, Χριστίνα Τσιμικλή, Μαγδαληνή Φάλαρη, Γιαννούλα Τζιούμαρη, Μαρία Παναγοπούλου, Κωνσταντίνα Γιούργα, Ζαχαρούλα Μπούζα και τους Σταύρο Διονυσόπουλο και Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.

 


NEWSLETTER