Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 11:21

Ελλειψη προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ελλειψη προσωπικού στο  Κέντρο Υγείας Μεσσήνης

Το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης υποδέχεται περίπου 300 ασθενείς την ημέρα, όμως παρ' όλα αυτά, όταν η χειρίστρια του Ακτινολογικού Εργαστηρίου συνταξιοδοτήθηκε πριν από ένα χρόνο, αυτό σταμάτησε να λειτουργεί!

 

Επίσης το Κ.Υ. λειτουργεί με μία παιδίατρο, η οποία είχε ένα ατύχημα και τώρα δεν μπορεί να προσέλθει στην εργασία της. Εν τω μεταξύ, σε ολόκληρο το Κέντρο εργάζεται μία μόνο καθαρίστρια πεντάωρης απασχόλησης. 

Τα παραπάνω ζητήματα έθεσε χθες ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, Αντώνης Κωστόπουλος, στο διευθυντή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, με την ευκαιρία επίσκεψής τους για να δουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών ανακαίνισης του κτηρίου. 

«Θα το εξετάσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση», απάντησε σχετικά με το Ακτινολογικό Εργαστήριο ο Γ. Μπέζος στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας. Παράλληλα σημείωσε ότι «οι μνημονιακές δεσμεύσεις και οι περιορισμοί στις προσλήψεις προσωπικού -αν συνεχιστούν για μεγάλο διάστημα- θα προκαλέσουν λειτουργικά προβλήματα στις υγειονομικές δομές». 

Αναφορικά με τις εργασίες στο κτήριο, ο διευθυντής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Αντ. Κωστόπουλος εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την πορεία τους. 

Οι εργασίες κτηριακής αναβάθμισης του Κ.Υ. Μεσσήνης, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και υλοποιούνται ύστερα από προγραμματική σύμβαση του Νοσοκομείου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με το έργο αυτό λύνεται ουσιαστικά ένα διαχρονικό σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης. Επίσης γίνονται εργασίες ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης, ασφαλτόστρωσης των εξωτερικών πάρκινγκ, τοποθέτηση αλεξικέραυνου και ελαιοχρωματισμοί.

Ευχαριστημένοι από την πορεία των εργασιών -που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του φθινοπώρου- δήλωσαν και οι Παν. Αλευράς και Στ. Αναστασόπουλος. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER