Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 08:29

ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών: ΕΔΕ για περίεργες αναλήψεις από λογαριασμό νοσηλευόμενου

Γράφτηκε από τον

Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έχει διαταχθεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών (νυν ΚΕΦΙΑΠ), μετά την καταγγελία που υποβλήθηκε από συγγενικό πρόσωπο νοσηλευόμενου στο Κέντρο, ότι από τον τραπεζικό του λογαριασμό έχει γίνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού. 

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, η καταγγελία κάνει λόγο για χρηματικό ποσό μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία «σηκώθηκαν» σταδιακά από το λογαριασμό του ατόμου που νοσηλεύεται επί χρόνια στο ΚΑΦΚΑ. Αναλήψεις που γίνονταν ενώ συνοδευόταν από υπάλληλο  του Κέντρου. 

Το ότι είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ στο ΚΑΦΚΑ μας το επιβεβαίωσε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, χωρίς όμως να λέει κάτι παραπάνω για τους λόγους που γίνεται και κατά τίνος. Οπως φαίνεται και μέσα από τη "Διαύγεια" του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση ανατέθηκε με απόφαση του διοικητή στις 25 Ιουλίου, μετά από 2 σχετικές αναφορές, για πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα τελεσθέντα υπό υπαλλήλων του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών ή άλλων υπηρετούντων σε συνεργαζόμενα με αυτό νομικά πρόσωπα.

Πάντως η πόλη των Φιλιατρών τις τελευταίες μέρες βοά γι' αυτό το ζήτημα που φυσικά έχει κάνει αίσθηση στην τοπική κοινωνία.

Κάποιες πληροφορίες που υπάρχουν μάλιστα λένε ότι η περίπτωση αυτή ίσως δεν είναι η μοναδική - και ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες καταγγελίες.

Κ.Μπ.