Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 18:36

Συναγερμός σε Καλάβρυτα και Αιγιάλεια για την οζώδη δερματίτιδα

Γράφτηκε από την
Συναγερμός σε Καλάβρυτα και Αιγιάλεια για την οζώδη δερματίτιδα

Έκτακτα μέτρα έλαβε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά την εμφάνιση κρούσματος οζώδους δερματίτιδας σε εκτροφή βοοειδών, στην ορεινή Αιγιάλεια.

 

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, πριν ακόμη επιβεβαιωθεί εργαστηριακά το κρούσμα, η Κτηνιατρική Υπηρεσία προχώρησε σε περιορισμό της εκτροφής και στη λήψη μέτρων που περιγράφονται στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο τέθηκε σε ισχύ και αφορά ορισμό ζώνης προστασίας σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων γύρω από τη μολυσμένη εκτροφή και ζώνη επιτήρησης σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων γύρω από την μολυσμένη εκτροφή.

Σε αυτές τις ζώνες περιλαμβάνονται ο δήμος Καλαβρύτων και οι δημοτικές ενότητες Αιγείρας, Αιγίου, Ακράτας, Διακοπτού και Ερινεού, του δήμου Αιγιάλειας. Παράλληλα, σε αυτές τις περιοχές έχουν επιβληθεί περιορισμοί στη μετακίνηση των βοοειδών.

Εν τω μεταξύ, η Κτηνιατρική Υπηρεσία ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την άδεια για τη διενέργεια προληπτικών εμβολιασμών των βοοειδών, με εμβόλιο που εισάγεται κατ' εξαίρεση στη χώρα, ενώ, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, το νόσημα δεν προσβάλει τον άνθρωπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER