Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 21:04

Θρήνος για το θάνατο του αγροτοσυνδικαλιστή Νίκου Αγγέλου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Θρήνος για το θάνατο του αγροτοσυνδικαλιστή Νίκου Αγγέλου

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας, ο αγροτοσυνδικαλιστής της ΠΑΣΥ στην Αργολίδα, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Νίκος Αγγέλου.

Ο Νίκος Αγγέλου υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και ήταν μπροστάρης στα αγροτικά μπλόκα της Πελοποννήσου τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ακόμη, υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Η κηδεία του Νίκου Αγγέλου θα γίνει αύριο στις 4.00 το απόγευμα στην Αμυγδαλίτσα Αργολίδας. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματο Ελλάδος, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού.

Αναλυτικά:

ΚΚΕ

"Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την πρόωρη απώλεια του σ. Νίκου Αγγέλου, που έφυγε σήμερα σε ηλικία 56 ετών. Ο σ. Ν. Αγγέλου, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, υπήρξε δραστήριο στέλεχος του Κόμματος στο αγροτικό κίνημα, αναδείχθηκε πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας

"Ο Αγροτοκτηνοτροφικός  Σύλλογος Αρκαδίας εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του Αγγέλου Νικόλα που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή.. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να τιμήσουν με την παρουσία τους τον πρωτοπόρο αγωνιστή του αγροτικού κινήματος που έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του τον αγώνα προάσπισης των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο Νικόλας με τον τρόπο δράσης του αλλά και με τον τρόπο που έζησε σε όλη του τη ζωή αφήνει παρακαταθήκη και αποτελεί παράδειγμα αγώνα για όλους μας. Μας δείχνει τον τρόπο που πρέπει να δρούμε όλοι εμείς που πορευτήκαμε μαζί του σε όλες τις μάχες το προηγούμενο διάστημα. Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δίκαια συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αύριο 1η Σεπτέμβρη 2016 στο χωριο Αμυγδαλίτσα της Αργολίδας θα γίνει η κηδεία στις 4 το απόγευμα". 

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας

"Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στον πρωτοπόρο αγωνιστή του αγροτικού κινήματος Νίκου Αγγέλου, που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του βρισκόταν πλάι μας στους  αγώνες προάσπισης των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Κτηνοτρόφος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη, στις 4 μ.μ., στο χωριό Αμυγδαλίτσα της Αργολίδας.

Νικόλα, σου υποσχόμαστε  ότι θα τιμάμε τη μνήμη σου στους νέους αγώνες που έρχονται, "μέχρι ο αγρότης να γένει αφέντης του μόχθου του".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER