Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 17:02

Αντιδράσεις για την τιμή σταφίδας 

Γράφτηκε από τον

Να μην παραδώσουν τη σταφίδα τους στην τιμή των 90 λεπτών καλεί τους σταφιδοπαραγωγούς της περιοχής ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βάλτας Δημήτρης Αντωνόπουλος, κάνοντας λόγο για άκρως εξευτελιστική τιμή. 

«Είμαστε απογοητευμένοι από τις τιμές αυτές, αλλά και εμείς οι παραγωγοί κάτι θα πρέπει να κάνουμε, δεν πάει άλλο. Καλούμε τον κόσμο να μην παραδώσει ούτε ένα κιλό σταφίδα, να αντισταθούμε για ένα χρόνο, μην μας πάρουν το προϊόν σε αυτή την εξευτελιστική τιμή. Ούτως ή άλλως μπαίνουμε μέσα αν την δώσουμε, δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα έξοδά μας, ας μην την δώσει κανένας λοιπόν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι το προϊόν δεν μπορεί να φεύγει σε τόσο χαμηλή τιμή τη στιγμή μάλιστα που η καλλιέργεια για να βγει πέρα έχει τόσα έξοδα. Πρόσθεσε ότι στην περιοχή τους έχουν μια καλή παραγωγή και έχουν επενδύσει στη συγκεκριμένη καλλιέργεια και πολλοί παραγωγοί ασχολούνται με τη σταφίδα, αλλά δυστυχώς τους δίνουν ψίχουλα για να πάρουν το προϊόν τους. Τέλος κάλεσε όλους τους παραγωγούς να αντισταθούν και να μην δώσουν το προϊόν τους.

Κ.Μπ.