Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 08:13

Θετικός ο Μπόλαρης στην αναδιάρθρωση συκεώνων στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Θετικός ο Μπόλαρης στην αναδιάρθρωση συκεώνων στη Μεσσηνία

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης άκουσε το αίτημα της Συκικής για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των συκεώνων και δήλωσε καταρχήν θετικός.

Στην προχθεσινή συνάντηση στο υπουργείο, με το Δ.Σ. της οργάνωσης, ο υπουργός υποσχέθηκε να έρθει στη Μεσσηνία και να δει από κοντά πώς λειτουργεί η Συκική, πώς είναι η όλη διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης του σύκου.

Μάλιστα, ο κ. Μπόλαρης είπε ότι θα εξετάσει και την περίπτωση υλοποίησης προγραμμάτων προώθησης του προϊόντος.

Ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι «το ζήτημα τώρα δεν είναι η προώθηση, καθώς δεν έχουμε προϊόν να τους δώσουμε. Το ζήτημα είναι πώς θα έχουμε προϊόν να προσφέρουμε στην αγορά».

Επέμεινε ότι είναι σημαντική υπόθεση η αναδιάρθρωση των συκεώνων, καθώς «στους συκεώνες που έχουν γεράσει, φυτεύουν ελιές και συκεώνες μετατρέπονται σε ελαιώνες». Κι επεσήμανε ότι η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει σε περιοχές που τα σύκα ευδοκιμούν και αναπτύσσονται.

Οσον αφορά τη φετινή παραγωγή, ο πρόεδρος μας ενημέρωσε πως «είναι αρκετά σύκα πίσω. Ο κόσμος μαζεύει ακόμα σύκα και είναι θετικό που δεν έχει βρέξει» και πρόσθεσε ότι «αν συνεχίσει έτσι, θα την ξεπεράσουμε την περσινή παραγωγή».

Σήμερα ξεκινούν και οι εξαγωγές, καθώς φεύγουν τα πρώτα σύκα, α’ ποιότητας, για τις ΗΠΑ και από δω και πέρα θα φεύγουν συνέχεια για Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς και για Καναδά.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER