Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 16:38

Αιτήσεις για το πρόγραμμα νέων αγροτών 

Γράφτηκε από τον

Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών θα μπορούν να υποβάλουν την ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ).  

Αυτό τονίζεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας σε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Εν αναμονή της προκήρυξης του προγράμματος νέων γεωργών 2016 οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών που δεν έχουν ακόμα ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως τις 5-10-2016, προκειμένου να την υποβάλουν. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την από 20-04-2016 προδημοσίευση που αφορά το υπομέτρο 6.1 "Εκκίνηση επιχείρησης από ν. γεωργούς" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδος 2014-2020, ο υποψήφιος νέος γεωργός για να κριθεί ως επιλέξιμος για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει υποβάλει ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) κατά το έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 για το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσής του».

Οπως μάλιστα μας είπε ο διευθυντής της υπηρεσίας Αντώνης Παρασκευόπουλος δίνεται διέξοδος σε πολλούς αγρότες που δεν είχαν υποβάλει αίτηση να το κάνουν μέσα στο επόμενο διάστημα και έτσι να έχουν τη δυνατότητα ένταξης στα προγράμματα νέων αγροτών. Γι' αυτό και παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους.

Κ.Μπ.