Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 08:36

Τέλη Οκτωβρίου η προκαταβολή της επιδότησης στους αγρότες 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τέλη Οκτωβρίου η προκαταβολή της επιδότησης στους αγρότες 

Εως τις 27 Οκτωβρίου θα καταβληθεί στους αγρότες η προκαταβολή της επιδότησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2016.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του agronews.gr, για την ώρα πραγματοποιούνται κάποιες πληρωμές για τις αυτόχθονες φυλές και τη βιολογική κτηνοτροφία του 2012, ενώ σειρά παίρνουν και οι παραγωγοί της βιολογικής γεωργίας και των νιτρικών (για το έτος 2013), με δεδομένο ότι το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη ανοίξει και δέχεται τις λίστες των δικαιούχων από τις κατά τόπους διευθύνσεις. Χωρίς να υπάρχει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας, από τον οργανισμό πληρωμών διευκρινίζουν ότι κάθε φορά που στέλνονται καταστάσεις στα κεντρικά και αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος, προωθείται και η παρτίδα της πληρωμής για τους παραγωγούς.

Επιπλέον, βάσει του προγραμματισμού των αρμοδίων για τις πληρωμές, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν δρομολογηθεί και οι περισσότερες από τις εκκρεμότητες για προγράμματα ελαιουργικών φορέων, τα επιχειρησιακά των Ομάδων Παραγωγών, προγράμματα προώθησης γεωργικών προϊόντων και μελισσοκομίας, καθώς και αιτήματα πληρωμής για τα έκτακτα μέτρα στήριξης από το εμπάργκο και στήριξη του αμπελοοινικού τομέα.

Ειδικότερα, μια πρώτα εικόνα χρονοδιαγράμματος έχει ως εξής:

Μέχρι 15 Οκτωβρίου

- Εκκρεμότητες πληρωμών από τη βασική ενίσχυση, την πράσινη ενίσχυση, τους γεωργούς νεαρής ηλικίας και τις συνδεδεμένες του 2015.

- Εκκρεμότητες από παλιά προγράμματα ελαιουργικών φορέων, τα επιχειρησιακά των Ομάδων Παραγωγών, προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων και μελισσοκομίας, προγράμματα στήριξης αμπελοοινικού τομέα.

Μέχρι 27 Οκτωβρίου

- Πληρωμή του 70% της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2016.

Μέσα Νοεμβρίου

- Μια συμπληρωματική πληρωμή για ενστάσεις από την εξισωτική αποζημίωση του 2015. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER