Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 14:11

Μέτρα για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια των φοινίκων στη Λακωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μέτρα για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια των φοινίκων στη Λακωνία

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Λακωνίας ανακοινώθηκε  η λήψη επίσημων φυτοϋγειονομικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του επικίνδυνου εχθρού των φοινικοειδών φυτών Paysandisia archon. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης: "Την Πέμπτη 21 Οκρωβρίου, φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές της Υπηρεσίας μας  επισκέφτηκαν το τοπικό διαμέρισμα Νομίων του Δήμου Μονεμβασιάς για να πραγματοποιηθεί η εφαρμογή της  φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας, η οποία αφορά στην καταπολέμηση παθογόνων καραντίνας. Η πρώτη επίσκεψη στην περιοχή είχε γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχείο στο οποίο είχαν βρεθεί δώδεκα προσβεβλημένα φοινικοειδή και   εφάρμοστηκαν  υπό την εποπτεία μας τα επίσημα μέτρα. Στις 23 Σεπτεμβρίου, επισκεφτήκαμε εκ νέου την περιοχή, όπου και διαπιστώθηκαν σε αυλές δύο σπιτιών προσβολές  σε προχωρημένο στάδιο. Και στις δυο περιπτώσεις, η εμφάνιση του παθογόνου καραντίνας, επιβεβαιώθηκε από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Έτσι, προβήκαμε στη λήψη επίσημων μέτρων με τη συνδρομή δημοτικών αρχών, όπως αναφέρεται στο άρθρο 11 & 12 του Ν. 6196/1934, δηλαδή σε εκρίζωση των καταστραμμένων φυτών, μεταφορά τους και ταφή τους, καθώς και ψεκασμό των γειτονικών φυτών με εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν.
Σε περίπτωση υποψίας προσβολής από το επιβλαβές λεπιδόπτερο καραντίνας Paysandisia archon ή το Rhynchophorus ferrugineus, η εξάλειψη εξάπλωσης  γίνεται με λήψη επίσημων φυτοϋγειονομικών μέτρων , κατόπιν καθοδήγησης και μόνο παρουσία  των αρμοδίων φυτοϋγειονομικών ελεγκτών της Υπηρεσίας μας. Παρακαλούμε για την άμεση ειδοποίηση μας. Υπεύθυνη φυτοϋγειονομικών θεμάτων: Α. Γρηγοράκου  Πληροφορίες στο τηλ. 2731093800  εσωτ. 1107".

Σχόλια  

0 # ΜΗΤΣΟΣ 11-01-2013 16:58
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ!!
ΕΣΩΣΑ ΦΟΙΝΙΚΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΧΑΡΗ Σ'ΕΝΑΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΓΝΩΣΗ Κ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!ΛΕΓ ΕΤΑΙ ΗΛΙΑΣ ΦΩΛΙΑΣ ΤΟ ΤΗΛ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 6947255914 Κ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ(ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ!) ΕΙΝΑΙ: www.iliasfolias.gr
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER