Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 09:08

Η μεγαλύτερη για φέτος τρούφα στην Ελλάδα βρέθηκε στη Μεσσηνία (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Ενας πραγματικός γαστρονομικός θησαυρός, μια τρούφα 400 γραμμαρίων βρέθηκε στη Μεσσηνία η μεγαλύτερη της ποικιλίας Tuber Uncinatum, που έχει βρει κυνηγός μανιταριών φέτος στην Ελλάδα.

Ηδη οι φωτογραφίες της κάνουν το γύρο του Διαδικτύου από ομάδες σεφ και όχι μόνο, αναζητώντας τον εκλεκτό αγοραστή που θα σερβίρει στους πελάτες του το ιδιαίτερα ξεχωριστό μανιτάρι.

 Ενα πραγματικά σπάνιο κομμάτι, το οποίο βρήκε ο κυνηγός τρούφας Σπύρος Τσιροβασίλης μαζί με τον Γιώργο Αδαμόπουλο, το Σάββατο, αναζητώντας τρούφες μαζί με τα σκυλιά τους, στους μανιταρότοπους της Μεσσηνίας. 

Ο ίδιος έχει βρει πρόσφατα ακόμα μία τρούφα 167 γραμμαρίων και μία ακόμα 240 γραμμαρίων, ανάμεσα βέβαια σε πολλές άλλες μικρότερες. Αρκετές φορές μάλιστα επιστρέφει από το… κυνήγι με γεμάτα τα καλάθια του. Είναι μετρ ιταλικού εστιατορίου στην Καλαμάτα και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει σερβίρει ξεχωριστά πιάτα με γεύσεις… τρούφας. 

Οσο για το κυνήγι της τρούφας, όπως εξηγεί δεν είναι εύκολο. Ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια όταν ο Ιταλός Fransesco του έμαθε τα μανιτάρια. Ο ίδιος συνέχισε με την τρούφα, παρέα με τους εκπαιδευμένους σκύλους του και σήμερα, μαζί με έναν - δύο ακόμα κυνηγούς της ευρύτερης περιοχής, έχουν βάλει στόχο να αναδείξουν αυτόν τον τόπο σε τρουφοπαραγωγική χώρα, αφού όσο πιο νότια, τόσο πιο έντονα είναι τα αρώματα της τρούφας, όπως εξηγεί.

Οσο για την παραγωγή, στους τόπους που ενδείκνυνται για τη συλλογή τρούφας -και με πολύ κόπο- κάποιος μπορεί να γεμίσει τα καλάθια του και να επιστρέψει με 2 - 3 κιλά. Οσο για την πασίγνωστη και πιο ακριβή στον κόσμο λευκή τρούφα, αυτή ακόμα… αναζητείται, καθώς δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στη δική μας περιοχή.