Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 09:16

3,20 ευρώ το κιλό το μαυρολίσιο λάδι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου

Γράφτηκε από τον
3,20 ευρώ το κιλό το μαυρολίσιο λάδι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου

 

Στα 3,20 ευρώ πουλήθηκαν οι πρώτοι 30 τόνοι του φετινού μαυρολίσιου ελαιολάδου, οξύτητας 0,45, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου.

«Η τιμή είναι χαμηλή για τις πρώτες ποσότητες του μαυρολίσιου. Και μιλάμε για λάδι με οξύτητα 0,45 σ’ αυτή την τιμή. Γιατί, για την ώρα τα λάδια είναι πιο βαριά», σχολίασε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Λάζαρος Σύρνος και σημείωσε: «Και είναι χαμηλή, γιατί περσινό λάδι πριν ένα μήνα, πουλήθηκε 3,23 ευρώ. Και αυτό είναι περίεργο. Γιατί φέτος το λάδι θα είναι λιγότερο από πέρσι στην περιοχή μας και στη Μεσσηνία γενικότερα. Και στην Ιταλία θα είναι λιγότερο, λόγω της πτώσης του καρπού και της κερκόσπορας».

Υπενθύμισε ότι πέρσι τέτοια εποχή ο συνεταιρισμός πούλησε στα 4 ευρώ, αλλά η πραγματική τιμή του μαυρολίσιου ήταν 3,65 με 3,70 ευρώ. Ψηλά, 50 λεπτά ψηλότερα σε σχέση με φέτος.

Ωστόσο, ο κ. Σύρνος εξέφρασε την άποψη, τη βεβαιότητα ότι η τιμή θα ανέβει στο κορωνέικο. Παρατήρησε πως «η τιμή θα ήταν μεγαλύτερη, αν οι παραγωγοί μπορούσαν να κρατηθούν και να μην πωλούν, αλλά είναι οι μεγάλες ανάγκες τους που τους εξαναγκάζουν να πουλήσουν».

Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχουν περιπτώσεις εμπόρων που θέλουν να πάρουν λάδι, αλλά χωρίς να δώσουν τιμή. Και λένε πως θα δώσουν, ανάλογα με την τιμή που θα πουλήσουν.

Γ.Σ.


NEWSLETTER