Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 17:31

Ενταξη στο πρόγραμμα "Εγκατάσταση νέων γεωργών"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενταξη στο πρόγραμμα "Εγκατάσταση νέων γεωργών"

Με ανακοίνωσή τους οι Διευθύνσεις Αγροτικής Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας και Τριφυλίας ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα "Εγκατάσταση νέων γεωργών".

Φάκελο υποψηφιότητας προς ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα (υπομέτρο 6.1) μπορούν να υποβάλουν οι εξής: 

«Α. Φυσικά πρόσωπα τα οποία: Εχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 41ο  έτος της ηλικίας τους. Eίναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών του υπομέτρου 6.1. Εχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ για το έτος 2016. Είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα ενώ αναλαμβάνουν τη δέσμευση να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ. Εχουν γεωργική εκμετάλλευση μεγέθους παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) τουλάχιστον  8.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ από ιδιόκτητα ή μισθωμένα ή συνδυασμό αυτών αγροτεμαχίων. Στην περίπτωση ζωικού ή μελισσοκομικού κεφαλαίου, αυτό θα πρέπει να είναι ιδιόκτητο.

Β. Νομικά πρόσωπα τα οποία: Εχουν αρχηγό-νόμιμο εκπρόσωπό τους νέο γεωργό ο οποίος κατέχει το 51% τουλάχιστον του κεφαλαίου του νομικού προσώπου και πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις του φυσικού προσώπου. Εχουν έδρα την ευρύτερη περιοχή της μόνιμης κατοικίας του νόμιμου εκπροσώπου. Εχουν κύρια δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα. Εχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ για το 2016. Είναι εγγεγραμμένα στο ΜΑΑΕ ως κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης».

Το ποσό ενίσχυσης διαμορφώνεται από τα 17.000 ευρώ ως τα 22.000 ευρώ (ανάλογα με την κατεύθυνση καλλιέργειας, περιοχή εγκατάστασης) και θα καταβληθεί σε δυο δόσεις. Περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης - φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 31 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου. Κάθε υποψήφιος δικαιούχος έχει δικαίωμα να υποβάλει μόνο μία αίτηση στήριξης σε μία μόνο από τις 13 Περιφέρειες της χώρας ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ)  και εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε εργασίμων ημερών να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας. Περαιτέρω εξειδικευμένη πληροφόρηση παρέχεται από ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, Διοικητήριο Καλαμάτα και στο τηλ. 27213 61224. ΔΑΟΚ Τριφυλίας Ελ. Βενιζέλου 29 Κυπαρισσία και στο τηλ. 27610 22958. ΔΑΟΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πλ. Εθν. Μακαρίου Τρίπολη και στο τηλ. 2713 601191 και 601173, και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης www.minagric.gr και www.agrotikianaptιxi.gr.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER