Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 08:46

ΤΕΙ Πελοποννήσου: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αξιοποίηση του ελαιολάδου 

Γράφτηκε από την

 

Ξεκίνησαν χθες στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου οι εργασίες της 1ης Διακρατικής Συνάντησης των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Aristoil Interreg Mediterranean.

Στις εργασίες συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Ισπανία, την Κροατία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Ελλάδα. 

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, στο καλωσόρισμά της προς τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στη σύνδεση του ελαιολάδου με τον πολιτισμό και την οικονομία της Μεσογείου γενικότερα. Στο πλαίσιο των άρρηκτων δεσμών των μεσογειακών λαών, το ελαιόλαδο «αποτελεί βασική παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα αυτών των περιοχών, σε μια μακρά πορεία χιλιάδων ετών».

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ως δεδομένο ότι η στόχευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η στήριξη της παραγωγής ελαιολάδου και ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσω του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος.

Σήμερα στις 12 μ. στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ  θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα, όπου θα περιγράφονται ο τρόπος υλοποίησής του, οι στόχοι, καθώς και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Η παρουσίαση είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό και μπορούν να την παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς και πολίτες.