Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 08:54

3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα

 

Τον Απρίλιο θα γίνει το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα, και συγκεκριμένα από Παρασκευή 7 έως Κυριακή 9 Απριλίου στο συνεδριακό - εκθεσιακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort".

Φέτος το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τους εξής φορείς: Την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον ΕΛΓΟ "Δήμητρα", τον ΣΥΜΕΠΟΠ και τον Α.Σ. Καλαμάτας. Τη διοργάνωση στηρίζουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Μανιατάκειον Ιδρυμα - ενώ έχουν κληθεί να συμμετέχουν κι άλλοι φορείς.

Το 3ο Φεστιβάλ περιλαμβάνει: 

· Το διαγωνισμό “Kalamata International Olive Oil Award – Panelaion” ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με μικτό πάνελ γευσιγνωστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επικεφαλής του πάνελ θα είναι η Εφη Χριστοπούλου, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.

· Συνέδριο με θεματικές ενότητες - σημαντικές και επίκαιρες πλευρές του τομέα της ελαιοκομίας με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές Μεσογειακές χώρες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φέτος στον τομέα της φυτοπροστασίας μετά τα έντονα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο.

· Εκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου. Στο φετινό φεστιβάλ προβλέπεται ιδιαίτερο τμήμα στον εκθεσιακό χώρο για τυποποιητές όπου θα μπορούν να εκθέτουν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους.

· Σεμινάρια σε θέματα ορθών καλλιεργητικών, περιβαλλοντικών και ελαιοκομικών πρακτικών, θέματα προώθησης, marketing κ.λπ.

Οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες μπορούν από τώρα να δηλώσουν συμμετοχή. Η δήλωση συμμετοχής υπάρχει στο site του φεστιβάλ www.kalamata-olivefastival.gr. Επίσης μπορούν να απευθύνονται και στο τηλ. 27210 62151 ή στο email: info@anelixi.net.gr. 


NEWSLETTER