Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 17:24

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: Συνέλευση για τα προβλήματα και τους δασικούς χάρτες

Γράφτηκε από τον
Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: Συνέλευση για τα προβλήματα και τους δασικούς χάρτες

 

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων την Πέμπτη προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και να αποφασιστούν τρόποι αντίδρασης.

Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τις δυσβάσταχτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από το καθεστώς φορολόγησης, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, το υψηλό κόστος παραγωγής και άλλα χρονίζοντα ζητήματα. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στις 7 το βράδυ και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το τι θα πράξουν στη συνέχεια και πώς θα αντιδράσουν.

Ωστόσο νέο ζήτημα έχει προκύψει με τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν και αφορούν όλο το νομό. Οπως διαπιστώνουν πολλοί ιδιοκτήτες, οι ιδιοκτησίες τους φαίνονται να είναι εντός των δασικών ζωνών. Μάλιστα στον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων για χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί νέα ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ενημέρωσή τους από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματικών Τριφυλίας Νίκο Αναστασόπουλο για το τι γίνεται με αυτό το ζήτημα. Πάντως φαίνεται να δημιουργούνται πολλά ζητήματα καθώς με μια πρώτη ματιά σε ό,τι αφορά την περιοχή της Τριφυλίας πολλές εκτάσεις που είναι ελαιοπερίβολα ή καλλιεργήσιμες εκτάσεις εμφανίζονται ως δασικές. Ενώ και στην περιοχή της Κυπαρισσίας ακόμη και αγροκτήματα που έχουν μέσα σπίτια εμφανίζονται ως δασικά. Ετσι αναμένονται μαζικές ενστάσεις και αμφισβητήσεις των συγκεκριμένων χαρτών.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER