Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 20:48

Λαϊκή βιολογικών προϊόντων χωρίς… παραγωγούς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λαϊκή βιολογικών προϊόντων χωρίς… παραγωγούς

Λαϊκή βιολογικών προϊόντων χωρίς... βιοπαραγωγούς γίνεται κάθε Τετάρτη στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Η βιοπαραγωγός Βασιλική Μαλαπάνη από την Πολιανή είπε στην "Ε" ότι τους περισσότερους καλλιεργητές δεν βολεύει η μέρα γιατί έρχονται από άλλους νομούς, με αποτέλεσμα τις περισσότερες Τετάρτες να μην πηγαίνει κανείς τους. Χθες μπορεί να ήταν η μόνη που είχε πάει, αλλά άλλες ημέρες η αγορά λειτουργεί χωρίς ούτε ένα βιοκαλλιεργητή. "Την Τετάρτη δεν έχει πολλή κίνηση η αγορά για να πει κανείς ότι θα έρθει και θα βγάλει έστω τα έξοδά του", σημείωσε και είπε ότι το σκηνικό αλλάζει το Σάββατο που και η κίνηση ανεβαίνει αλλά και οι παραγωγοί που έρχονται από μακριά έχουν το χρόνο να συγκομίσουν και να φέρουν τα προϊόντα τους.
Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι οι ντόπιοι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων δεν κινητοποιούνται για να στηρίξουν την αγορά, αν και όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΑΚ Γιάννης Αναζίκος υπάρχουν και αρκετοί Μεσσήνιοι μεταξύ των παραγωγών. Επίσης ο πρόεδρος της ΚΑΚ αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ημέρα της Τετάρτης και δήλωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για να γίνεται η λαϊκή βιολογικών προϊόντων άλλη μέρα, απογευματινές ώρες. Απέδωσε επίσης την έλλειψη βιοπαραγωγών στην εποχή του χρόνου. "Είναι μια μεταβατική περίοδος για τους καλλιεργητές και μπορεί να μην υπάρχουν τα προϊόντα γιατί αλλάζουν οι καλλιέργειες λόγω της εποχής", σημείωσε. Τόνισε επίσης ότι το Σάββατο η αγορά "είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπάρχουν προϊόντα και οι παραγωγοί είναι περισσότεροι αλλά αρκετός είναι και ο κόσμος που την επισκέπτεται, αφού δεν δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι".
Να σημειωθεί ότι συνολικά οι θέσεις βιοπαραγωγών στην αγορά είναι 16 και για να γίνει δεκτός κανείς πρέπει να έχει χαρτιά από επίσημο φορέα ότι τα προϊόντα του είναι πιστοποιημένα. Ωστόσο όπως είπε ο Γ. Αναζίκος οι καταναλωτές μπορούν να είναι σίγουροι ότι και οι ίδιοι οι παραγωγοί "ελέγχουν όποιον καινούργιο μπαίνει στην αγορά για να σιγουρευτούν ότι είναι πιστοποιημένος".
Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΑΚ παραδέχτηκε μάλιστα ότι τόσο οι Μεσσήνιοι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές δεν έχουν δει πολύ ζεστά όλη την προσπάθεια και το απέδωσε στο έλλειμμα ενημέρωσης γύρω από τα βιολογικά προϊόντα και τις βιοκαλλιέργειες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER