Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 16:36

Ζήτησαν απόσυρση των δασικών χαρτών αγρότες των Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ζήτησαν απόσυρση των δασικών χαρτών αγρότες των Γαργαλιάνων

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες, το φορολογικό και το ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων από τον Αγροτικό Σύλλογο της πόλης και με την υποστήριξη του δήμου.

Ζήτησαν την απόσυρση των δασικών χαρτών που όπως τονίστηκε έχουν έρθει με λάθος τρόπο, πολλά λάθη και με εισπρακτικό χαρακτήρα που στοχεύει στην τσέπη των αγροτών και την αρπαγή της γης τους.

Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για το δυσβάσταχτο φορολογικό και ασφαλιστικό που τους μηδενίζει το εισόδημα αλλά και για το υψηλό κόστος παραγωγής. Ολα αυτά οδηγούν σε ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου και πρέπει να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός. "Δεν πρέπει να μένουμε άλλο απαθείς στα καφενεία, χρειάζεται αγώνας διαρκείας" τονίστηκε χαρακτηριστικά -καθώς σίγουρα ο κόσμος δεν ήταν ο αναμενόμενος μιας και είχε παντριφυλιακό χαρακτήρα.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τονίζοντας ότι "είμαστε εδώ γιατί δεν πάει άλλο", ενώ εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα του αγροτικού κόσμου, ο οποίος "δεν πρέπει να σταματήσει εδώ αλλά με όλους ενωμένους και με κοινό στόχο να συνεχιστεί".

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε ότι οι δασικοί χάρτες είναι η ταφόπλακα για την περιοχή μαζί με το ασφαλιστικό και το φορολογικό και σημείωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε αυτό τον αγώνα.

Από την ελάσσονα μειοψηφία ο Σαράντος Κουκούμης τόνισε πως οι δασικοί χάρτες δεν είναι πρόχειροι λόγω σφάλματος, αλλά έχουν συγκεκριμένο στόχο: θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να δώσουν ευρυχωρία στα μεγάλα κεφάλαια. Υπογράμμισε τέλος ότι καρδιά του προβλήματος είναι η πολιτική του κεφαλαίου.

Από τον αγροτικό κόσμο ο Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου επισήμανε ότι αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση σε όλους καθώς το θέμα αφορά όλους και όχι μόνο τους αγρότες.

Ο Βασίλης Ανδρώνης αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται και τα οποία αφανίζουν τους αγρότες.

Εκ μέρους του Συλλόγου Λογιστών Μεσσηνίας ο Σάκης Γεωργόπουλος ανέλυσε τι θα ισχύσει για τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Την απόσυρση των δασικών χαρτών ζήτησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νίκος Σινάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ομόφωνου ψηφίσματος της γενικής συνέλευσης. "Είναι απαράδεκτοι, με φοροεισπρακτικό τέλος", τόνισε λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τη δασική νομοθεσία επιλεκτικά. Οσον αφορά τη φορολογία και την ασφάλιση έδωσε παραδείγματα με οικονομικά στοιχεία και κατέληξε λέγοντας ότι "πρέπει να πάρουμε απόφαση ή να πάμε σπίτια μας ή να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε κάτι να καταφέρουμε γιατί όταν ο αγώνας είναι μαζικός θα πετύχει".

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER