Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 22:19

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον

 

 

Ενημερωτική εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες στην κατάμεστη αίθουσα στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης.

Οπως φάνηκε από την παρουσία και τις τοποθετήσεις του κόσμου, το πρόβλημα είναι σοβαρό και με πολλές παραμέτρους.

Από την πλευρά του Αγροτικού Συλλόγου ο πρόεδρος Βασίλης Αθανασόπουλος επισήμανε τη σοβαρότητα του προβλήματος και ζήτησε την ανάκληση των δασικών χαρτών άμεσα ώστε να διορθωθούν, να καταργηθεί το τέλος που έχει καθοριστεί για ενστάσεις, να δοθεί παράταση στην όλη διαδικασία και να υπάρξει σωστή ενημέρωση. Υπογράμμισε ακόμη ότι μόνο στη δική τους περιοχή 75.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως δασικά, μια έκταση τεράστια με τον παράλληλο κίνδυνο να χαθούν και επιδοτήσεις. "Η σοβαρότητα του προβλήματος είναι τέτοια που απαιτεί συλλογική δράση" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενημερωτικές εισηγήσεις ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, έγιναν από τον δασάρχη Κυπαρισσίας Νίκο Χριστοδούλου και τη δασολόγο Δήμητρα Αλεξανδροπούλου. Ενημέρωση για τα προβλήματα που δημιουργούνται έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας Νίκο Αναστασόπουλο και τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο.

Εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες με πολύ κόσμο έγινε χθες το βράδυ και στους Γαργαλιάνους 

Κ.Μπ.