Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 09:42

Κλείνουν Δασαρχείο και ΔΟΥ σήμερα στην Καλαμάτα οι αγρότες

Γράφτηκε από την
Κλείνουν Δασαρχείο και ΔΟΥ σήμερα στην Καλαμάτα οι αγρότες

 

 

Δύο αγροτικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα στην Καλαμάτα, στις 12 το μεσημέρι.

Αγρότες και πολίτες της Μάνης πρόκειται να αποκλείσουν το Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Δασών, διαμαρτυρόμενοι για τους δασικούς χάρτες. Οι Μανιάτες θα μπουν στην πόλη με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα αγρότες από τη Μεσσήνη και την Πυλία θα αποκλείσουν την Εφορία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ειδικότερα: 

Την ΔΟΥ Καλαμάτας πρόκειται να αποκλείσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες - μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Μεσσήνης και Χανδρινού και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου θα μετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σε κοινή τους ανακοίνωση - κάλεσμα παρατηρούν πως «μάταια ελπίζει η κυβέρνηση και οι φίλοι της ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες θα κουραστούμε, θα απογοητευτούμε και θα τα παρατήσουμε.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, τα μπλόκα την προειδοποιούμε: όχι μόνο δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξηθεί η αγωνιστική πίεση, αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών».

Εκτιμούν ότι «το συμπέρασμα που βγαίνει και έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς βρισκόμαστε ξανά στα μπλόκα του αγώνα, είναι ότι μόνο με την ισχυρή αγωνιστική πίεση μπορούμε κάτι να κερδίσουμε». Και καλούν όλους τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ οι ίδιοι αποφάσισαν να εντείνουν την αγωνιστική πίεση, «μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν από όλους εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες τόσο στην παμπελοποννησιακή σύσκεψη στο Αργος, όσο και στην πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα».

Για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Καλαμάτας δηλώνουν ότι «συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Με τη μαζική μας μετακίνηση να δώσουμε το μήνυμα σε όλους ότι η μικρομεσαία αγροτιά δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να ικανοποιηθεί και το τελευταίο από τα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε θέσει».

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από τη Μεσσήνη στις 8.30 το πρωί από το Δημαρχείο της πόλης και από το Χανδρινού στις 8 το πρωί.

Τέλος, σε αυτό τον αγώνα ζητούν «τη συμπαράσταση όλων των εργατών, των εμποροϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων των ανέργων, των νοικοκυρών, των φοιτητών, των μαθητών, και όλων αυτών που δέχονται το πλαίσιο αιτημάτων μας και πλήττονται από την ίδια πολιτική που ξεκληρίζει και εμάς».


NEWSLETTER