Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 11:01

Σε πλήρη εξέλιξη η φύτευση καρπουζιών

Γράφτηκε από τον
Σε πλήρη εξέλιξη η φύτευση καρπουζιών

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες η φύτευση καρπουζιών στην περιοχή της Τριφυλίας, με τους παραγωγούς να εκμεταλλεύονται τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, αν και τις προηγούμενες ημέρες οι πρωινές θερμοκρασίες ήταν σχετικά χαμηλές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας υπολογίζεται ότι έχει φυτευτεί το 35% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχής οι οποίες συνολικά αγγίζουν τα 6.000 στρέμματα. Εφόσον όμως οι καιρικές συνθήκες συνεχίσουν να είναι καλές εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας οι φυτεύσεις θα ολοκληρωθούν.

Στους παραγωγούς συστήνεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μεταφυτεύσεις των φυτών, και να φροντίζουν τις μεσημεριανές ώρες όπου μέσα στα πλαστικά οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα φυτά να αρδεύονται με τις απαιτούμενες ποσότητες. Προσοχή χρειάζεται στις μεταφυτεύσεις να μην γίνονται τραυματισμοί, ενώ συστήνεται τις πρώτες ημέρες να γίνει ριζοπότισμα με διάλυμα πλούσιο σε φώσφορο. Τέλος οι παραγωγοί θα πρέπει να επισκέπτονται καθημερινά τις φυτείες προκειμένου έγκαιρα να διαπιστώνουν τυχόν προβλήματα.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER