Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 15:31

Ολοκληρώθηκαν οι φυτεύσεις καρπουζιών στην Τριφυλία 

Γράφτηκε από τον
Ολοκληρώθηκαν οι φυτεύσεις καρπουζιών στην Τριφυλία 

Με τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκαν οι φυτεύσεις καρπουζιών σε χαμηλή κάλυψη στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς τις ημέρες αυτές φυτεύτηκαν και τα τελευταία κτήματα.

Αν και οι πρώτες φυτεύσεις ξεκίνησαν με δύσκολο καιρό στις αρχές Φεβρουαρίου λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων, από τα μέσα του μήνα και μετά στην περιοχή έχει επικρατήσει ανομβρία με κάποιες ελάχιστες ψιχάλες και θερμοκρασίες σε αρκετά καλά για την εποχή επίπεδα - βοηθώντας έτσι τους παραγωγούς να κάνουν όλες τις απαραίτητες καλλιεργητικές προετοιμασίες και να προχωρήσουν στις φυτεύσεις.

Οπως εκτιμάται οι καλλιεργούμενες εκτάσεις έχουν διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή περίπου στις 6.000 στρέμματα, και εφόσον όλα πάνε καλά η παραγωγή αναμένεται και φέτος να ξεπεράσει τους 40.000 τόνους.

Να τονίσουμε ότι η καλλιέργεια καρπουζιού στην περιοχή είναι η πιο πρώιμη σε υπαίθριες καλλιέργειες που υπάρχει στη χώρα μας, και αυτό χάρη στην τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει οι παραγωγοί αλλά και στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν. Ετσι υπολογίζεται ότι περίπου στις 20 Μαΐου θα έχουμε την πρώτη συγκομιδή καρπουζιών.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή έχουν να κάνουν με την ζήτηση που εμφανίζουν οι αγορές. Η συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής κατευθύνεται σε χώρες του εξωτερικού, και κάθε χρόνο καρπούζια της περιοχής ταξιδεύουν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. 

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER