Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 18:46

Ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώτων αγγουριών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώτων αγγουριών στην Τριφυλία

Με μικρές αποδόσεις στην παραγωγή ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώτων αγγουριών στην περιοχή της Τριφυλίας από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Η συγκομιδή φέτος ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου και ήδη στην παραγωγή έχουν μπει όλα τα θερμοκήπια της περιοχής, όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών «Η Τριφυλία» και της Ομάδας Παραγωγών «Γαία» Γιώργος Αλεξανδρόπουλος. 

Τόνισε ότι "πρόκειται για μια χρονιά πιο όψιμη -κατά δέκα ημέρες περίπου- σε σχέση με πέρυσι, πράγμα το οποίο οφείλεται στο ότι οι φυτεύσεις έγιναν λίγο πιο αργότερα". Σημείωσε πως οι αποδόσεις τώρα στο ξεκίνημα είναι χαμηλές και σε ένα μεγάλο μέρος αυτό οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, καθώς η νεφοκάλυψη δεν βοηθά. Ευελπιστούν ότι στην συνέχεια θα βελτιωθούν, παράλληλα με την βελτίωση του καιρού αλλά και με την εξέλιξη της καλλιέργειας. 

Πάντως παρά τις σχετικά μικρές ποσότητες που παράγονται ήδη, έχουν γίνει και οι πρώτες εξαγωγές από την περιοχή κυρίως προς την Βουλγαρία. Οι εξαγωγές απορροφούν ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής και χρόνο με το χρόνο αυξάνονται.

Την περίοδο περίπου του Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει και η συγκομιδή ντομάτας που αποτελούν μαζί με τα αγγούρια τα δύο κύρια προϊόντα που καλλιεργούνται σε μεγάλες εκτάσεις στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της περιοχής.

Κ.Μπ.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER