Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 17:44

Αυτοί πήραν τα βραβεία του 3ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Με τη διάκριση 13 συνολικά ελαιολάδων τα 5 εκ των οπίων απέσπασαν βραβεία και τα 8 επαίνους, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Καλαμάτας.

Το 1ο βραβείο, το «χρυσό», απέσπασε το βιολογικό ελαιόλαδο «Areti» της εταιρείας Αφοί Δραγώνα. Το 2ο βραβείο, το «ασημένιο», απονεμήθηκε στην εταιρεία του Νικόλαου Μαρουλάκου από τη Μονεμβασιά για το ελαιόλαδο «Manoli Canoli», ενώ το 3ο βραβείο μοιράστηκε στα ελαιόλαδα «Angel Premium» των Αφών Δραγώνα, «Malva» του Νικολάου Μαρουλάκου και «Faris» της Agrexpo.

Επαίνους απέσπασαν με τη σειρά τα εξής ελαιόλαδα: «Sapfo» - Παπαδέλης & ΣΙΑ (Λέσβος), Τριανταφύλλου Διονυσία (Φιλιατρά-Λαγκούβαρδος), Διακουμής Κωνσταντίνος (Κυνηγού), Γεώργιος Κοζομπόλης (Μ. Μαντίνεια), ΠΟΠ Κολυμπάρι – Terra Creta (Χανιά), LIVAplatinum – Νικόλαος Κρημνιανιώτης, «Ελαιώνιον» - Agrovim και «Elawon» - Καμπούρης (Παλλήνη).

Επικεφαλής του πάνελ του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ελαιολάδου του Τμήματος Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας, ήταν η Εφη Χριστοπούλου, η οποία κατά το παρελθόν διατέλεσε εκπρόσωπός μας στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Κ.Δ.