Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 08:42

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες την Τετάρτη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες την Τετάρτη στην Καλαμάτα

 

Κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας την ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή για τους δασικούς χάρτες που συνεδρίασε το Σάββατο στους Γαργαλιάνους.

Στόχος είναι οι αγρότες να δείξουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου "που απειλεί τις ιδιοκτησίες μας αλλά και τον γεωργικό χαρακτήρα του νομού μας".

Να σημειωθεί πως το Νομοσχέδιο κατατίθεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, ενώ στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής την περασμένη Παρασκευή συμμετείχαν ύστερα από πρόσκληση της βουλευτού  Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Κοζομπόλη, εκπρόσωποι της ομάδας παραγωγών "Νηλέας" και της συντονιστικής επιτροπής για τους δασικούς χάρτες, Γιώργος Κόκκινος και Φώτης Αγγελόπουλος.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο "Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις", παρέστη και ο αν. υπουργός Σωκράτη Φάμελλος, προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις που κατατέθηκαν. Από τον αγροτικό κόσμο μάλιστα, οι δυο Μεσσήνιοι ήταν οι μόνοι εκπρόσωποι, όπως επισημαίνει ο κ. Κόκκινος, τονίζοντας πως δόθηκε έμφαση στον ιδιαίτερο ρόλο της γεωργίας και στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το σχετικό σχέδιο νόμου. Επίσης, επιδόθηκε στην επιτροπή το ψήφισμα της συνέλευσης που έγινε στη Χώρα 26ης Μαρτίου, ενώ όπως αναφέρουν οι Μεσσήνιοι παραγωγοί "Μερίδα βουλευτών αντέδρασε θετικά στους προβληματισμούς μας και συμμερίστηκε τις απόψεις και προτάσεις μας. Οφείλουμε να ανακοινώσουμε ότι ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και ανησυχία μας προκάλεσε το γεγονός ότι για ένα νομοσχέδιο το οποίο αφορά άμεσα τη γεωργία και τους αγρότες, είμαστε οι μοναδικοί εκπρόσωποι αγροτών! Αυτό που δεν μπορέσαμε να πληροφορηθούμε είναι αν δεν καλέστηκαν άλλοι εκπρόσωποι ή αν καλέστηκαν και δεν παρευρέθησαν. Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν οι τοποθετήσεις κυρίως των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Δασικών Υπαλλήλων οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα επικριτικοί για τους αγρότες, εμφανίζοντάς μας ως καταπατητές δασικών εκτάσεων! Ενδεικτικά αναφέρουμε την άποψη που εκφράστηκε  ότι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι επαρκείς στη χώρα μας όταν σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων το νούμερο ένα διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας είναι ο μικρός κλήρος!

 

Τους θέσαμε το ερώτημα αν προτιμούν να βλέπουν 400 αγρότες και λιγότερα φρύγανα σε ένα χωριό, ή 100 αγρότες και πολλά φρύγανα. Έδειξαν να το σκέφτονται.
Το κύριο και εύλογο συμπέρασμα που αποκομίσαμε είναι ότι χωρίς σοβαρή και συνεχή παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων θα περιοριστούμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER