Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 21:42

Εκδήλωση για τη σύγχρονη λειτουργία ελαιοτριβείων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκδήλωση με θέμα "Η σύγχρονη λειτουργία των ελαιοτριβείων στο πλαίσιο της διατήρησης της ποιότητας και της περιβαλλοντικής αειφορίας" θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Elite", στις 4 Νοεμβρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα.
Την εκδήλωση οργανώνει το παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εισηγήσεις:
- "Η επεξεργασία ελαιόκαρπου στη Μεσσηνία (μονάδες, πυρηνελαιουργεία)", από το διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Γιώργο Παληαρούτα.
- "Η επεξεργασία ελαιόκαρπου στην Τριφυλία (μονάδες, πυρηνελαιουργεία)", από το διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο.
-  "Πρακτικά ζητήματα λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας ελαιόκαρπου", από εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
- "Διαδικασία για την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου από το χωράφι έως το ράφι", από εκπρόσωπο του Συλλόγου Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας.
- "Η συμβολή του ΕΘΙΑΓΕ - Ινστιτούτου Ελαίας Καλαμάτας στη διατήρηση της ποιότητας του ελαιόλαδου", από το γεωπόνο του ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας Παναγιώτη Κάτσαρη.
- "Απαιτήσεις ποιότητας για το βιολογικό ελαιόλαδο και για τη διαδικασία εξαγωγής του", από το γεωπόνο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Ευστάθιο Σταυριανό.
- "Επενδύσεις με το μέτρο 123Α στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων - ελαιουργικός τομέας", από τη γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Κυριακή Αρχοντάκη.
- "Χαρακτηριστικά και δυνατότητες αξιοποίησης των αποβλήτων ελαιουργίας", από τον χημικό - λέκτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σπυρίδωνα Ντούγια.
- "Σύγχρονες τεχνολογίες αξιοποίησης ελαιουργικών αποβλήτων", από το γεωπόνο Γεώργιο Λώλο, μέλος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ.
- "Αδειοδότηση έργων βιοαερίου στα πλαίσια της ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων ελαιοτριβείων", από το γεωπόνο της ΡΑΕ Γιάννη Χαραλαμπίδη.
- "Δυνατότητες αξιοποίησης επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων με βάση την πρόσφατη νομοθεσία", από το γεωλόγο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Λεονάρδο Τηνιακό.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER