Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 09:48

Δυσαρέσκεια στην Τριφυλία για τη νέα μείωση στην επιδότηση

Γράφτηκε από τον

Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τους παραγωγούς κατά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους για την νέα ελαιοκομική περίοδο, καθώς βλέπουν τα ποσά στη βασική τους ενίσχυση μειωμένα μέχρι 5% σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να πάρουν για το 2017.

Την διαπίστωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βάλτας, Δημήτρης Αντωνόπουλος, όταν πήγε να ενεργοποιήσει τα δικαιώματα για τη νέα χρονιά, καθώς με βάση τα οριστικά δικαιώματα που ήταν να πάρει το 2017 με βάση την κατάσταση που είχε στα χέρια του από τα προηγούμενα χρόνια, είδε ότι τελικά θα πάρει λιγότερα. Οπως μας επισήμανε, αυτό αφορά και άλλους παραγωγούς με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία και οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έχουν γίνει περικοπές στα ποσά που έπρεπε να λάβουν για τη νέα χρονιά. Μάλιστα ήρθε σε επικοινωνία και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ από όπου τον ενημέρωσαν ότι έγινε αναπροσαρμογή, γι' αυτό υπάρχουν οι συγκεκριμένες μειώσεις.

Ο κ. Αντωνόπουλος σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται κάτι τέτοιο απροειδοποίητα, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση, χωρίς να έχει βγει κάποιος να το ανακοινώσει. Πλέον, σημείωσε, κανείς δεν ξέρει πόσα χρήματα θα πάρει τελικά. Το χαρακτήρισε αυτό ως ένα δεύτερο χαράτσι πέρα από το αρχικό που έχουν υποστεί οι επιδοτήσεις, χωρίς, όπως υπογράμμισε, να ξέρουμε τι θα γίνει με την πράσινη επιδότηση. «Εγώ προσωπικά», τόνισε, «ήδη είμαι μείον 350 ευρώ την στιγμή που κοιτάμε και κάνουμε αγώνα πώς θα γλιτώσουμε 20-30 ευρώ από την ενεργοποίηση. Από την περιοχή μας θα χαθούν αρκετά λεφτά και δεν μπορεί αυτό να γίνεται έτσι, με μια απόφαση, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση».

 

Κ.Μπ.