Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 08:31

«Ναι» στην πρόταση - μυστήριο για εξαγορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον

 

Με συντριπτική πλειοψηφία η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων που έγινε το βράδυ της Κυριακής είπε «ναι» στην πρόταση για πώληση του συνόλου του συνεταιρισμού, προκειμένου να ξεπεραστούν τα οικονομικά βάρη του.

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία συνεχών γενικών συνελεύσεων και προτάσεων που έπεσαν στο τραπέζι για να βρεθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, οι συνέταιροι αποφάσισαν την πώληση του συνεταιρισμού.

Η πρόταση που πήρε προβάδισμα και κατατέθηκε μέσω του νομικού εκπροσώπου των ενδιαφερομένων επενδυτών είναι για εξαγορά του συνόλου του συνεταιρισμού, με αντίτιμο που ανέρχεται στα 2,8 εκ. ευρώ. Κανένας όμως μέχρι τώρα δεν γνωρίζει την επιχείρηση που θέλει να αγοράσει τον συνεταιρισμό Γαργαλιάνων. 

Ναι στη συγκεκριμένη πρόταση ψήφισαν 82 μέλη του συνεταιρισμού και όχι 30. Να σημειωθεί ότι το "όχι" είχε ταυτιστεί με την πρόταση που έχει κατατεθεί από μέλη του συνεταιρισμού για ένα πρόγραμμα διάσωσης μέσα από τον ίδιο τον συνεταιρισμό, το οποίο είχε αναπτυχθεί σε προηγούμενη συνέλευση. Επίσης βρέθηκαν και 3 λευκά.

Αρχικά υπήρχε και μια τρίτη πρόταση για εξαγορά του 60% του συνεταιρισμού, η οποία όμως στην πορεία δεν προχώρησε και έτσι στο τραπέζι έμεινε ουσιαστικά μόνο μια πρόταση εξαγοράς. 

Κ.Μπ.