Κυριακή, 30 Απριλίου 2017 09:16

Μαζεύτηκαν τα πρώτα καρπούζια της Τριφυλίας 

Γράφτηκε από τον
Μαζεύτηκαν τα πρώτα καρπούζια της Τριφυλίας 

 

Ξεκίνησε, από το θερμοκήπιο του Διονυσίου Κόκκαλη, η συγκομιδή καρπουζιού στην περιοχή της Μαραθούπολης - σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται για την πρωιμότητά της. Πριν από τα μέσα Μαΐου αναμένεται να έχει ξεκινήσει η συγκομιδή και στις υπαίθριες καλλιέργειες. 

Εν τω μεταξύ, καρπούζι έφαγαν και στη Διεύθυνση Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, όπου έγινε και η σχετική γευσιγνωσία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Το συγκεκριμένο καρπούζι προερχόταν από τους παραγωγούς Γιάννη Πανταζόπουλο και Κώστα Μαλάμο, από την θερμοκηπιακή τους καλλιέργεια, όπου όπως εκτιμάται μετά το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει το μάζεμα. 

Χαρακτηριστικό και της φετινής χρονιάς, όπως μας επισήμανε ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, είναι η πρωιμότητα της περιοχής. Σε αυτό έχουν βοηθήσει οι καλές καιρικές συνθήκες που έχουν συμβάλει στο να υπάρχει και καλή ποιότητα. Τόνισε ότι στα θερμοκήπια δεν καλλιεργούνται μεγάλες εκτάσεις με καρπούζια, ενώ εκτίμησε ότι η συγκομιδή στις υπαίθριες καλλιέργειες θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου με τις πιο πρώιμες ποικιλίες. Πλέον τα καρπούζια βρίσκονται στα στάδιο της γρήγορης ανάπτυξης των καρπών, ανέφερε, και οι παραγωγοί θα πρέπει να χορηγούν κάλιο, άζωτο και μαγνήσιο στις ποσότητες που προτείνουν οι γεωπόνοι σύμβουλοί τους. Επίσης συστήνεται καθημερινή επίσκεψη στις καλλιέργειες και έλεγχος από τυχόν προσβολές, αλλά και ιδιαίτερη προσοχή στο νερό άρδευσης, καθώς πρέπει να χορηγούνται μόνο οι απαραίτητες ποσότητες.

Κ.Μπ.

 

 

 


NEWSLETTER