Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 08:51

Ζημιές σε αμπέλια και σταφίδες της Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την

 

Για 3η χρονιά χάνουν τη σοδειά τους οι σταφιδοπαραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης, αφού οι καλλιέργειές τους έχουν δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αυτή τη φορά, το χαλάζι που πέρασε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, κατέστρεψε αμπελώνες σε μεγάλη έκταση. Οι σταφίδες της περιοχής έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα με μεγάλες συνέπειες τόσο στη φετινή όσο και στην επόμενη παραγωγή, αφού οι πληγές στα σταφύλια θα στερήσουν την παραγωγή φέτος και οι πληγές στους βλαστούς δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την επόμενη χρονιά.

Οι καλλιεργητές, που έχουν εκτάσεις δυτικά της 7ης επαρχιακής οδού, απ' όπου πέρασε το χαλάζι, ζητούν να υπάρξει άμεσα κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, για να κινηθεί η διαδικασία της αποζημίωσής τους.

Ο Δημήτρης Σταθόπουλος μιλά για ολοκληρωτική καταστροφή, αφού πέρα από τα κατεστραμμένα σταφύλια, ακόμα και οι χτυπημένοι βλαστοί σημαίνουν πολλές αρρώστιες για τ’ αμπέλια στη συνέχεια, με μεγάλη ζημιά και την επόμενη χρονιά. Την ανησυχία τους εκφράζουν και οι παραγωγοί Δημήτρης και Γιώργος Γεωργουλόπουλος. Οπως λένε, αν δεν δώσει λύση αυτή τη φορά η Πολιτεία «τελειώσαμε».

Να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχει κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των παραγωγών ούτε για τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω ένταξης της ζημιάς στα ΠΣΕΑ.

Κ.Δ.