Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 08:56

Τρέχουν για προσλήψεις για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τρέχουν για προσλήψεις για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία

 

Τρέχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας για τη φετινή δακοκτονία, καθώς άργησε και η απόφαση του υπουργείου για τους τομεάρχες.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, για την υπηρεσία του νομού με έδρα την Καλαμάτα, προβλέπονται 11 τομεάρχες και 4 εργάτες αποθήκης. Η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ και στην καλύτερη περίπτωση θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Στο μεταξύ, σήμερα ανοίγουν οι προσφορές του επαναληπτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας, προϋπολογισμού 231.331,166 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. Προβλέπεται να τοποθετηθούν 5.209 παγίδες.

Αύριο ανοίγουν οι προσφορές του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβων, για τους δολωματικούς ψεκασμούς από το έδαφος, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου 1.015.928 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Αφορά συνολικό αριθμό προστατευόμενων 10.478.341 ελαιοδέντρων, που αντιστοιχούν σε 5.239.172 ψεκαζόμενα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, και για τα δύο αντικείμενα υπάρχουν αρκετές προσφορές από παλιούς και από καινούργιους ενδιαφερόμενους εργολάβους για ψεκασμούς και παγίδες. Ομως, για την ώρα δεν υπάρχει εικόνα, για το αν οι προσφορές καλύπτουν όλες τις περιοχές.

Ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος επεσήμανε ότι η υπηρεσία θα κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μειώσει τους χρόνους, όμως παρατήρησε πως η γραφειοκρατία είναι μεγάλη.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER