Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 20:13

Εντός της εβδομάδας το 50% της επιδότησης, σύμφωνα με το Γ. Κανελλόπουλο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εντός της εβδομάδας το 50% της επιδότησης, σύμφωνα με το Γ. Κανελλόπουλο

Μέσα στην εβδομάδα, το πιθανότερο μεθαύριο Πέμπτη, τα χρήματα της επιδότησης (τα πρώτα 50%) θα είναι στους λογαριασμούς των παραγωγών στην ΑΤΕ. Αυτό ανέφερε στην "Ε" ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος. Ο ίδιος διέψευσε τις δηλώσεις και τις καταγγελίες του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη πως η Αγροτική πήρε εδώ και καιρό από την Ευρωπαϊκή Ενωση τα χρήματα της επιδότησης (1,1 δισ. ευρώ), αλλά τα κράτησε και τα χρησιμοποίησε για άλλους σκοπούς. Ο κ. Κανελλόπουλος που δήλωσε πως δε γνώριζε τις καταγγελίες Δανέλλη, είπε ότι «δεν ισχύει αυτό, δε στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα». Ανέφερε ότι τα χρήματα της επιδότησης πληρώνονται από εθνικούς πόρους και η Ε.Ε. τα δίνει μετά από 2 μήνες. Μάλιστα, γι’ αυτές τις υπηρεσίες που παρέχει η Αγροτική παίρνει για τόκους και προμήθεια 15 εκ. ευρώ. Εξήγησε ότι λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης και ευρύτερα της χώρας, η ΑΤΕ δεν είχε όλα τα χρήματα και στο τέλος της περασμένης εβδομάδας έψαχνε να βρει μερικές δεκάδες εκ. ευρώ που της έλειπαν. Ενημέρωσε ότι τα χρήματα φαίνεται να εξασφαλίζονται και να δίνονται στους παραγωγούς μέσα στην εβδομάδα, εκτός νέου συγκλονιστικού απροόπτου.
Το υπόλοιπο 50% της επιδότησης αναμένεται να δοθεί το Δεκέμβριο, μετά τις 15 του μήνα.

Σχόλια  

0 # tsakistielia 08-11-2011 10:51
Αναρρωτιέμαι,ο κ. Κανελλόπουλος θα ήταν τόσο άνετος και ομιλητικός εάν τα έξι χιλιαρικάκια (6.000) του μηνιαίου του μισθού,του τα κατέβαλλε αορίστως το Δημόσιο,αντί κατά μήνα,ασκώντας με την σειρά του,''λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης και ευρύτερα της χώρας'',υποσχετ ική και αναβλητική πολιτική σε αυτόν,όπως πράττει αυτός προς τους αγρότες ?

Εντάξη.

Ας δεχθούμε ότι κάποιοι περίεργοι ή φιλομαθείς δημοσιογράφοι τον πιέζουν προκειμένου να εκμαιεύσουν κάποια απάντηση σχετικά με τις επιδοτήσεις,ώστ ε να προβάλλουν μία είδηση στα έντυπά και τα κανάλια τους.

Αυτός όμως,είναι ανάγκη να επιδίδεται σε ανακοινώσεις εκτεταμένες,επι χειρήματα και σε σενάρια,επιχειρ όντας να δικαιολογίσει την καθυστέριση ή να διασκεδάσει τους φόβους και την αδημονία των αγροτών,αντί να αρκεστεί στο λιτό ''ουδέν σχόλιο'' ή ''ουδέν νεότερο'' ?

Από την άλλη,η είδηση,η οποία προκύπτει από την δήλωσή του,ότι η ΑΤΕ αμοίβεται με 15.000.000 ευρώ για τόκους και προμήθεια,ως διαμεσολαβητής για την καταβολή των επιδοτήσεων,είν αι περίεργη,αν σκεφθεί κάποιος ότι η εν λόγω τράπεζα,σε σχέση και αντίθεση με όλες τις άλλες,παγίως παρακρατεί τα ποσά που διακινούν οι ιδιώτες μέσω αυτής στις ημερίσιες συναλλαγές τους,επί μία εβδομάδα,
εκμεταλλευόμενη αυτά δι ίδιον αυτής όφελος,πριν τα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων,ενώ συγχρόνως λειτουργεί ως ιδιωτική τράπεζα και όχι ως ουσία Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ 09-11-2011 00:57
ΑΓΑΠΗΤΗ "TSAKISTIELIA" ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ Η ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΩΡΑ 3.800 ΜΙΚΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ 6.000(ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ) ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΔΙΑ ΒΑΣΕ ΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΕ-ΤΗΛΕΚΑΤΕ ΥΘΥΝΟΜΕΝΕ, ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # tsakistielia 09-11-2011 13:21
@ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ

Ωραία γλώσσα χρησιμοποιείς ΜΕΣΣΗΝΙΕ !
Ελληνική είναι ?

Γιατί δεν διαβάζεις το ΦΕΚ για τον Καλλικράτη,όπου γίνεται αναφορά στον μισθό Γενικού Γραμματέα Υπουργείου προκειμένου να καθορισθεί ο μισθός του Περιφερειάρχη ή το ΦΕΚ με το οποίο καθορίζονται οι αμοιβές στο Δημόσιο,ώστε να ενημερωθείς ?

Εξ άλλου,τα έξι χιλιαρικάκια σε μάραναν και ξύπνησε ο οχετός μέσα σου ?
Το θέμα μας ήταν ο διαφαινόμενος εμπαιγμός των αγροτών και η τάση του κ. Κανελλόπουλου να διασκεδάζει τις ανησυχίες τους με τις εκάστοτε δηλώσεις του.

[έχεις κάποια συγγένεια με τον κ. Κανελλόπουλο και εθίγη το σπίτι σου από το προηγούμενο σχόλιό μου ? :-)]
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER