Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 20:46

Κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας των χρεών ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας των χρεών ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσήνης

Για λουκέτο πάει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσήνης, ένας από τους πιο ιστορικούς και δυναμικούς συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας, που στήριξε για χρόνια τους πατατοπαραγωγούς της περιοχής. Την τραγική οικονομική κατάσταση και την άμεση απειλή για το κλείσιμο, για το τέλος του, σημείωσε στην "Ε" ο πρόεδρός του Παναγιώτης Δουρούμης. Επεσήμανε ότι ελπίδα για την αποφυγή του μοιραίου αποτελεί η πώληση ενός από τα δύο ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του.
Ο κ. Δουρούμης μίλησε ευθέως για τις ευθύνες των αγροτών - μελών του (όχι όλων) που δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και χρωστούν εδώ και χρόνια. «Δεν καταλαβαίνουν ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, αν κλείσει ο συνεταιρισμός, με συνέπειες ακόμα και στην τιμή του πατατόσπορου και των λιπασμάτων», παρατήρησε με απογοήτευση και σημείωσε: «Δεν πληρώνουν. Ο συνεταιρισμός τούς έδωσε εφόδια και δεν μπορεί να πάρει τα χρήματά του. Τα μέλη πίστευαν ότι ο συνεταιρισμός ήταν μόνο για να διεκδικεί. Δεν κατάλαβαν πως είχαν και υποχρεώσεις και ότι έπρεπε να είναι συνεπείς».
Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι «είχαμε ζητήσει να κάνουν ρύθμιση και δεν ήρθε κανείς» και ξεκαθάρισε φανερά στενοχωρημένος: «Θα έχουν να κάνουν με εκκαθαριστές, με δικαστικούς. Οσο σκληρό και αν είναι αυτό και όσο και αν προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε».
Επανέλαβε πως «ο συνεταιρισμός δεν είναι μόνο για διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις» και ανέφερε ότι υπήρχαν οφειλές από παλιότερα, πριν από τη δική του προεδρία.
Ο Π. Δουρούμης τόνισε με ειλικρίνεια και αγωνία ότι «αν δεν μπορέσουμε να εκποιήσουμε ένα από τα δύο ακίνητα (το συσκευαστήριο ή τις αποθήκες) δεν θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε». Θυμήθηκε ότι «στις καλές εποχές ο συνεταιρισμός έφερνε 700 - 800 τόνους πατατόσπορο, το 80%  της συνολικής ποσότητας και τώρα δεν μπορεί να φέρει και να δώσει ούτε κιλό».
Επεσήμανε ότι «πέρα από τους προμηθευτές, υπάρχει ακόμα οφειλή στην τράπεζα για το συσκευαστήριο» και σημείωσε με παράπονο: «Αν τα μέλη είχαν καταλάβει και είχαν στηρίξει... Δε ζητήσαμε τόκους, αλλά ρύθμιση, διακανονισμό της οφειλής, έναν καφέ την ημέρα ζητούσαμε».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER