Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 08:31

Λάδι και ελιές με ελληνικό σήμα 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Λάδι και ελιές με ελληνικό σήμα 

 

Αναρτήθηκαν στη "Διαύγεια" οι Υπουργικές Αποφάσεις με τους Κανονισμούς Απονομής Ελληνικού Σήματος για το εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο και για τις επιτραπέζιες ελιές.

Οι αποφάσεις υπεγράφησαν από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, φορέας απονομής για το σύνολο των προϊόντων αυτών ορίζεται ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "Δήμητρα" (ΕΛ.Γ.Ο. "Δήμητρα"). 

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί έρχονται να προστεθούν στους κανονισμούς πιστοποίησης των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αλκοολούχων ποτών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και στόχος της γενικής γραμματείας παραμένει η εντατικοποίηση των διαδικασιών έκδοσης νέων κανονισμών και για άλλες κατηγορίες προϊόντων. Σημειώνεται ότι το ελληνικό σήμα αποτελεί επίσημο σήμα του ελληνικού κράτους για την πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών με αποδεδειγμένα ελληνική προέλευση, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ποιοτικής τους ταυτότητας, στην προστασία των συμφερόντων των παραγωγών και των καταναλωτών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER