Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 20:28

Φορολογικές δηλώσεις επαγγελματιών αγροτών 

Γράφτηκε από την
Φορολογικές δηλώσεις επαγγελματιών αγροτών 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει: 

«Στις περιπτώσεις όπου δεν είναι προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί 037-038 στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι επαγγελματίες αγρότες ελέγχουν την ορθότητα των προσωπικών τους στοιχείων (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) όπως είναι δηλωμένα στον πρώην ΟΓΑ. 

Στη συνέχεια και εφόσον δεν τους έχει ήδη χορηγηθεί, εντός του 2017, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη, θα πρέπει να προσέλθουν στα κατά τόπους Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης. 

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα αποστείλει στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία τους προκειμένου να διορθωθεί η ένδειξη του κωδικού 037-038 και να ολοκληρωθεί η  εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων. 

Οσοι νεοεισερχόμενοι αγρότες έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία εγγραφής τους από τον Φορέα, καλούνται να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@minagric.gr τα προσωπικά στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) και τον αριθμό πρωτοκόλλου της σχετικής αίτησης εγγραφής τους. 

Οσοι φορολογούμενοι βλέπουν συμπληρωμένη την ένδειξη χαρακτηρισμού τους ως επαγγελματιών αγροτών, ενώ δεν είναι, δεν θα έχουν καμία επίπτωση ή επιπρόσθετη επιβάρυνση. 

Για όσους επαγγελματίες αγρότες έχουν υποβάλει δήλωση εισοδήματος με επιφύλαξη ή έχουν υποβάλει τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ισχύουν τα προβλεπόμενα στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, της 14/7/2017».

 

 


NEWSLETTER