Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 07:57

Ζημιές στις καλλιέργειες από τις υψηλές θερμοκρασίες στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ζημιές στις καλλιέργειες από τις υψηλές θερμοκρασίες στην Τριφυλία

 

Προβλήματα που εκτιμάτε ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι ακόμη πιο ορατά άφησαν πίσω τους οι υψηλές θερμοκρασίες στις καλλιέργειες της Τριφυλίας καθώς για αρκετές ημέρες ο υδράργυρος είχε κολλήσει σε υψηλά επίπεδα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στις καλλιέργειες κηπευτικών όπου έχουν προκληθεί ηλιοεγκαύματα στους καρπούς , αλλά και σε καλλιέργειες σταφίδας. 

Όπως μας επισήμανε ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος , «η για ένα σχεδόν 15νθήμερο υψηλή θερμοκρασία που έφτανε πάνω από 35 βαθμούς δημιούργησε προβλήματα στις καλλιέργειες , σε κηπευτικά και σταφίδες. Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες άλλαξε ο καιρός δείχνει ότι κλείνει αυτός ο κύκλος υψηλών θερμοκρασιών. Στα υπαίθρια κηπευτικά έχουμε προβλήματα στους καρπούς από ηλιοεγκαύματα αλλά και στα ίδια τα φυτά καθώς δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά και κυρίως έχουν πληγεί ντομάτες , πιπεριές, καρπούζια και πεπόνια.  Ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στις σταφίδες. 

Οι ζημιές που έχουν γίνει είναι κυμαινόμενες και εξαρτώνται ανάλογα την περιοχή , το στάδιο της καλλιέργειας, την φυλική επιφάνεια των φυτών , το έδαφος , το υβρίδιο και την τεχνική καλλιέργειας. Σε κάθε περίπτωση όπου έχουν προκληθεί ζημιές οι παραγωγοί θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και να το δηλώνουν.»

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER